Image

Stena bygger i Lomma Hamn

Bygg/Arkitektur Stena Fastigheter har påbörjat byggnationen av 33 hyreslägenheter i Lomma Hamn.
Publicerad den 25 September 2013
Stena uppför 33 hyresrätter i Lomma Hamn. Bild: Stena Fastigheter
Stena uppför 33 hyresrätter i Lomma Hamn.

Inflyttning beräknas ske våren 2015.

Bostäderna byggs med Lomma kommuns miljöprogram i botten för minimal miljöpåverkan och utifrån Stena Fastigheters krav på hållbarhet med fokus på energifrågor.

- Äntligen har vi satt spaden i jorden – vi har verkligen sett fram emot detta. Redan när vi köpte beståndet 2008 började vi planera för att bygga fler hyresrätter. I Lomma finns endast en mindre del hyresrätter och är i stort behov av många fler. Det är därför mycket glädjande att kunna tillföra Lomma fler hyresrätter, säger Unni Sollbe, vd för Stena Fastigheter Malmö.

– Vi värnar om hyresrätten som boendeform. Idag finns ett uppdämt behov av bra hyresrätter i våra storstadsregioner. Vi har som mål att på sikt bygga 500 hyresrätter per år. Det här är ett sätt att möta den stora efterfrågan som finns, säger Christel Armstrong Darvik, koncernchef Stena Fastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige