Image

Startskott för ny stadsdel i Linköping

Bygg/Arkitektur Nu startar genomförandet av området Djurgården i Linköping, som totalt ska omfatta 8 000 bostäder.
Publicerad den 18 April 2016

– Det är dags att gå från ord till handling och förverkliga de visioner som funnits länge för Djurgården. Linköping behöver ett stort tillskott av bostäder för att lätta på bostadsbristen. Samtidigt ger Djurgården oss möjlighet att utveckla Linköping i de viktiga näringslivs- och forskningsmiljöerna i närheten av Linköpings universitet och Mjärdevi Science Park, säger Elias Aguirre, samhällsbyggnadsnämndens ordförande (S).

Djurgården kommer att innehålla en blandning i boendeformer, service, skola/förskola, butiker, verksamhetslokaler, torg och naturområden. Fokus kommer att ligga på miljövänligt byggande och gång-, cykel- och kollektivtrafik ska prioriteras.

– Linköping expanderar och både människor och företag behöver miljöer att växa i. Vi vill göra det genom att låta staden växa inåt och skapa attraktiva stadsmiljöer. Djurgården kommer att binda ihop universitetet, Vallastaden och Lambohov med staden och bidra till att skapa ett mer sammanhållet Linköping, säger Elias Aguirre.

Vid onsdagens sammanträde med samhällsbyggnadsnämnden föreslås nämnden ta beslut om planeringsstart av de första områdena för stadsdelen. Området omfattar cirka 1 500 bostäder, varav den första detaljplanen kommer att omfatta mellan 400 och 700 bostäder.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige