Image
Dynamiken är ett av Stångåstadens projekt i Linköping som nu fått grönt ljus.
Dynamiken är ett av Stångåstadens projekt i Linköping som nu fått grönt ljus. Bild: Stångåstaden

Stångåstaden ger grönt ljus till 553 nya bostäder till värde av 1,3 miljarder

Bostäder I dagarna har Stångåstaden skrivit avtal om att bygga 553 nya bostäder runtom i Linköping. Det handlar om 176 bostäder i Linköpings nya område Djurgården, 192 bostäder (med option på ytterligare cirka 50) i kvarteret Dynamiken i Ebbepark, och 185 nya studentbostäder i studentområdet Flamman i Gottfridsberg. Totalt uppgår värdet till 1,3 miljarder kronor.
Publicerad den 5 Juli 2023

– Vi fortsätter att bygga och möjliggöra för Linköping att växa. Det är oroliga och tuffa tider men bostadsbristen finns kvar. Om ingen vågar satsa i sämre tider så riskerar vi hamna i ett läge med ökad bostadsbrist när konjunkturen vänder, säger Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden.

Vi har arbetat med samverkansentreprenader och genomfört så kallade FAS1: or för projekten på Djurgården, Dynamiken i Ebbepark och Flamman under våren. I den nya stadsdelen på Djurgården har vi tecknat avtal med Peab om att bygga 176 nya bostäder och cirka 3 400 kvadratmeter lokaler. I Ebbepark har vi tecknat avtal med ED Bygg om 192 nya bostäder i kvarteret Dynamiken och i kvarteret Flamman har vi kommit överens med BC Linköping om att uppföra 185 nya studentbostäder i centralt läge.

– Det känns fantastiskt kul att precis innan semestern lyckas gå i mål med tre nya bostadsprojekt. Totalt har vi alltså beställt 553 nya bostäder i en tid när nästan alla andra aktörer drar i handbromsen. Samverkansformen har gjort skillnad och bidragit starkt till att vi lyckats komma fram med projekten till byggkostnader som gör dem genomförbara, säger Fredrik Törnqvist.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Artikelserien del 4: Från ruinens brant till lyckad rekonstruktion

Bolag Ett turbulent år. Så kan man sammanfatta året mellan 2019 till 2020 för Real Holding. Men de lyckades vända på skutan trots att rekonstruktionen tog mer än ett år att genomföra. Det läser du här mer om i Fastighetssveriges fjärde del i artikelserien om konkurser och rekonstruktioner vi minns.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige