Tanken är att arrangemanget ska återkomma i större versioner 2018 och 2021.
Göteborg Stadstriennal är ett konkret resultat av de idéer som häromåret vaskades fram kring vad göteborgarna egentligen vill se hända under jubileumsåret 2021.
Göteborgs Stadstriennal är en del av Göteborgs 400-årsjubiluem. Syftet är att skapa ett öppet forum kring stadsutveckling med lokal och global inspiration. 16-19 september öppnar första delen upp i Frihamnen med bland annat seminarier, konst, filmvisning, utställningar samt cykel-, promenad- och båtsafari. Triennalen återkommer 2018 och jubileumsåret 2021.
Göteborgarna har bidragit med idéer och drömmar om hur 400-årsfirandet och vägen dit skulle se ut. Det resulterade i 20 jubileumssatsningar. Stadstriennalen är en av dessa satsningar där göteborgarna varit viktiga medskapare av den framtiden staden.
– En triennal är ett arrangemang som återkommer vart tredje år. Under 2015 kör vi i tre dygn och sedan växer Göteborgs Stadstriennal i omfång under nedslagen år 2018 och 2021. Den röda tråden är stadsutveckling och urbanisering, säger stadsarkitekt Björn Siesjö.
Stadstriennalen riktar sig till allmänheten under 16-19 september och till professionella aktörer och organisationer inom stads- och kulturplanering, fastighetsutveckling samt politik under 17-18 september. Seminarierna riktar sig främst mot branschen men är även öppna för allmänheten.
Några exempel på föreläsare är prisbelönta arkitekten Gert Wingårdh, byggentreprenören Ola Serneke, arkitekten och konstnären Therese Kristiansson, Göteborgs stadsträdgårdsmästare Helena Bjarnegård och gatukonstnären Akay. För allmänheten är det gratis inträde. Under Stadstriennalen kommer även Sveriges Arkitekter dela ut Västra Götalands Arkitekturpris.
– Göteborg står inför enorma och spännande förändringar. Därför är det avgörande att skapa kreativa samtal och fördjupningar kring stadsutveckling för en löpande dialog och för att driva arbetet framåt. Stadstriennalen blir ett slags fönster mot framtidens Göteborg, ett forum där såväl bransch som allmänhet ges möjlighet att bidra, säger Björn Siesjö.
Presenteras av Fastighetsägarna Service
Presenteras av Aros Kapital
Presenteras av Brandskyddsföreningen
Presenteras av CDVI
Ekonomi/Finansiering Fondförvaltaren Peter Norhammar tipsar om tre fastighetsaktier att ge bort i julklapp, där bland annat en storspelare inom logistik borde finnas med på önskelistan. Dessutom blickar han tillbaka på det volatila året och spanar om förväntningarna på fastighetsbörsen under 2025.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.