Image
Bild: Krook

Solna startar arbete mot korruption

Juridik I spåren av mutskandalen kring Nationalarenan i Solna drar Solna Stad nu igång ett arbete för att öka öppenheten och stärka den interna kontrollen i staden.
Publicerad den 7 Februari 2012
Solna stad startar ny ett arbete som ska motarbeta korruption, detta i spåren av mutskandalen kring Nationalarenan. Krook & Tjäder. Bild: Krook
Solna stad startar ny ett arbete som ska motarbeta korruption, detta i spåren av mutskandalen kring Nationalarenan. Krook & Tjäder.

Stadsledningsförvaltningen har fått i uppdrag att se över och revidera stadens regelverk och rutiner för att förebygga korruption i staden.

- Frågan har aktualiserats efter ett antal händelser i kommuner, däribland Solna, under de senaste åren. Oavsett rättslig utgång i dessa fall är det viktigt att tydliggöra vad som gäller och arbeta förebyggande för att liknande situationer inte ska uppstå i framtiden. Det är lätt att skada förtroendet för en verksamhet, men mödosamt att bygga upp det igen, säger Pehr Granfalk, (M), som tillträdde som kommunstyrelseordförande i Solna vid årsskiftet.

Han efterträdde då Lars-Erik Salminen, som är en av de inblandade i härvan kring Nationalarenan, tillsammans med bland andra fastighetskungen Erik Paulsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Prologis spår fyra starka trender för logistikfastigheter 2024

Sverige Researchchefen på Prologis, Eva van der Pluijm-Kok, säger att det finns ett antal faktorer som påverkar marknaden för logistikfastigheter inom en snar framtid. En trend vi kommer se är en minskning av nyproduktionen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige