Image
Skanska avyttrar ägandet i LaGuardia Terminal B i New York.
Skanska avyttrar ägandet i LaGuardia Terminal B i New York. Bild: Skanska

Skanska säljer sin andel i La Guardia för 1,2 miljarder kronor

Transaktioner Skanska har tecknat bindande avtal (SPA) avseende försäljning av hela sin ägarandel, motsvarande 32 procent, i LaGuardia Gateway Partners LLC i Queens, New York, NY, USA för 115 miljoner dollar, cirka 1,2 miljarder kronor. Köpare är de befintliga delägarna MI LaGuardia CTB, LLC och Vantage Airport Group (New York) LLC. Transaktionen förväntas bokföras under det fjärde kvartalet 2023 och kommer att allokeras under Centralt.
Publicerad den 7 December 2023

Slutförandet av försäljningen är villkorad av myndighetsgodkännande och sedvanliga avtalsvillkor. Slutgiltig köpeskilling kan komma att justeras för transaktionskostnader och andra poster. Skanska kommer bekräfta försäljningen och slutgiltigt pris i ett separat pressmeddelande.

LaGuardia Gateway Partners ansvarar för den privata investeringen, utveckling och drift av den helt nya Terminal B på flygplatsen LaGuardia i New York, som en del av avtalet med Port Authority of New York and New Jersey.

Projektering och byggnation av terminalen genomfördes av ett joint venture under ledning av Skanska och slutfördes i juli 2022.

LaGuardia Airport Terminal B var det första flygplatsprojektet i världen som uppnådde LEED Gold, version 4-certifiering för design och byggnation. Det har också erhållit Envision-certifiering och har vunnit ett flertal utmärkelser, bland dem "Bästa flygplats" från UNESCO:s Prix Versailles och "Världens bästa nya flygplatsterminal" av Sky Trax. Utöver det har den mottagit det första betyget om fem stjärnor för en flygplatsterminal i Nordamerika.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Rabatterna sjunker i sektorn – men dominerar fortsatt

Lista De noterade fastighetsbolagen på de två största listorna har nu alla lämnat sina bokslut för 2023 och man kan fortsatt konstatera att utefter substansvärdena som rapporterats så är det så att nästan alla bolagen handlas till rabatt på börsen, även om de minskat efter fastighetsrallyt på börsen under Q4. Här presenterar Fastighetssverige en färsk lista uppdaterad efter rapportfloden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige