Image

Skanska säljer för 850 miljoner

Transaktioner Skanska har sålt tre fastigheter i Flemingsbergsdalen i Stockholm för ett underliggande fastighetsvärde om cirka 850 miljoner kronor. Köpare är Niam.
Publicerad den 26 Juni 2017

– Vi är glada att slutföra den här affären som utgör avstampet för den fortsatta utvecklingen av Flemingsbergsdalen. Vi har arbetat länge med projektet för att hitta rätt verksamheter och rätt hyresgäster för området och försäljningen visar att arbetet gett resultat. I och med försäljningen till Niam har vi en bra partner i området som förstärker platsen som vi ser som den mest dynamiska och intressanta i södra Storstockholm, säger Johan Sahlberg, affärsutvecklingschef, Skanska Sverige.

I början av 2014 tecknade Skanska hyresavtal med Ica Fastigheter respektive Huddinge Kommun avseende ett Ica Maxi och en kommunal sporthall i Flemingsbergsdalen. Därmed påbörjades en omfattande utveckling och uppförande av fastigheterna som numera även innehåller ett long-stay-hotell samt en sjukgymnast- och rehab-operatör som är uthyrda till Forenom respektive Medfit. De tre husen har en total bruttoyta om cirka 23 700 kvadratmeter och ligger i Flemingsbergsdalen.

– Vi är glada över att kunna köpa tre högkvalitativa fastigheter med bra hyresgäster i en av Stockholms snabbast växande delmarknader. Den fortsatta utvecklingen av infrastrukturen och en stark projektutvecklare som Skanska i området har varit viktiga faktorer i vårt investeringsbeslut, säger Fredrik Jonsson, tillträdande vd för Niam.

Byggnationen pågår för att färdigställa lokalerna för Forenom och Medfit. Före utgången av 2017 ska de nyproducerade husen vara färdigställda. Niam tillträder fastigheterna i det fjärde kvartalet 2017.

Pangea Property Partners var rådgivare åt Skanska i affären.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige