Image
Skanska köper på centrala Hisingen.
Skanska köper på centrala Hisingen. Bild: Istock

Skanska köper utvecklingsfastighet i Göteborg

Transaktioner Skanska Sverige AB förvärvar genom bolagsförvärv fastigheten Göteborg Tuve 115:1 belägen vid rondellen Tuvevägen och Wieselgrensgatan i utkanten av Backaplan och Kvillebäcken på centrala Hisingen.
Publicerad den 26 Januari 2022

Fastigheten förhyrs idag av Skanska Rental AB som flyttade in i lokalerna för drygt ett år sedan efter att Ramudden lämnat fastigheten för andra lokaler.

– Vi är nöjda med förvärvet av Tuve 115:1 då vi ser stor utvecklingspotential i fastigheten. Denna fastighet är av sådan karaktär och läget på centrala Hisingen i närheten av flera andra stora stadsutvecklingsprojekt det kommande decenniet är helt i linje med vår landbanksstrategi säger Anthon Samuelsson, Skanska Sverige AB.

Fastigheten omfattar cirka 6 250 kvadratmeter mark och 1625 kvadratmeter butik, kontor och lager. A&P Fastighetstransaktioner var säljarens rådgivare i affären.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige