Image
Amerikanska flaggan.
Amerikanska flaggan. Bild: Wikimedia commons

Skanska bygger nytt i Houston och tecknar tilläggskontrakt i Arizona

Bygg/Arkitektur Skanska har inom ett joint venture tecknat avtal för en ny byggnad bredvid McNair Hall vid Rice University i Houston, Texas, USA. Dessutom har bolaget tecknat ett tilläggsavtal avseende byggnationen av ett datacenter i Arizona, USA.
Publicerad den 10 Maj 2024

Den 10 400 kvadratmeter stora byggnaden i Houston för Jones Graduate School of Business vid Rice University kommer att bestå av nya klassrum, bland annat två klassrum med 120 platser, två klassrum med 65 platser, två klassrum för hybridteknik, studentkontor och olika mötesplatser. Det kommer också att skapas ett stort evenemangsutrymme, en inhägnad innergård med café samt en uppgradering av universitetsområdet West Quad. Skanskas andel av kontraktet är värd USD 48M, cirka 500 miljoner kronor, vilket inkluderas i orderingången för USA för det andra kvartalet 2024. Byggnationen ska påbörjas i maj 2024 och beräknas vara klar i februari 2026.

Kontraktet för datacentret i Arizona, USA, är värt USD 150M, cirka 1,6 miljarder kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för USA för det andra kvartalet 2024. Projektet avser ett cirka 22 700 kvadratmeter stort datacenter med ett våningsplan. Arbetet pågår och beräknas vara slutfört under det andra kvartalet 2025.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Just nu: Även Oscar Properties andra rekonstruktionsansökan avslås

Juridik Idag hölls det konkursförhandling kring Oscar Properties och tingsrätten meddelar Fastighetssverige att något beslut om konkurs inte har tagits. Däremot kan Fastighetssverige berätta att även bolagets andra ansökan om rekonstruktion har avvisats av tingsrätten, på liknande grunder som den första ansökan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige