Image

Skanska bygger kubiklager i Norra Hamnen

Transaktioner Skanska köper mark i Malmö Industrial Park, Norra hamnen, för att uppföra ett kubiklager om 17 000 kvadratmeter på en tomtyta om 34 000 kvadratmeter för en köpesumma av 28,9 miljoner kronor.
Publicerad den 25 Februari 2016
Skanska bygger mark i Norra Hamnen i Malmö för att uppföra ett kubiklager. Bild: Skanska
Skanska bygger mark i Norra Hamnen i Malmö för att uppföra ett kubiklager.

Markköpet är startskottet för utvecklingen av nya verksamheter i Norra Hamnen i Malmö som bidrar till att stärka regionens attraktionskraft, tillväxt och skapa nya arbetstillfällen.

Malmö Industrial Park har ett unikt läge i direkt anslutning till hamnen och CMP (Copenhagen Malmö Port), en fullservicehamn som hanterar alla typer av fartyg och gods.

Norra Hamnen och Malmö Industrial Park är ett utfyllnadsområde som möjliggör ytor för verksamheter med inriktning mot trimodala transporter, förädlande verksamhet och tydlig hamnanknytning.

- Skanskas etablering är ett kvitto på att Malmö Industrial Parks utvecklas i helt rätt riktning och att samarbetet med Malmö Copenhagen Port är framgångsrikt. Företagen som etableras här stärker hamnens verksamheter och fler jobb skapas när godsmängderna över kaj ökar, säger Milan Obradovic, ordförande i Tekniska nämnden, Malmö stad.

Skanskas Kubiklager i Malmö ska byggas mitt i hjärtat av regionens nya logistikcentrum, Malmö Industrial Park. Området är utvecklat för att möta framtidens möjligheter och vara ett nav i Öresundsregionen.

- Norra Hamnen Kubiklager kommer att erbjuda marknaden effektiva logistiklokaler på moderna och flexibla villkor i bästa läge med direkt anslutning till hamnområdet och järnvägsnätet. Malmö Stad satsar stort på infrastrukturen vilket ytterligare kommer att öka tillgängligheten till väg-, tåg- och båttransporter, säger Henrik Ahnström, marknadsområdeschef på Skanska.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige