Image

Skandia köper vårdboende i Skåne

Transaktioner Skandia Fastigheter fortsätter att utöka sitt innehav av samhällsfastigheter – denna gång genom en investering i ett äldreboende i Hässleholm. Boendet med 72 nya lägenheter kommer att stå färdigt i början av 2020 och drivas av Attendo.
Publicerad den 9 Maj 2018
Björksäter 2. Bild: Horisont Arkitekter
Björksäter 2.

Skandia Fastigheter köper projektet av Drevviken Fastighetsförvaltning. Drevviken ansvarar för uppförandet av ett äldreboende och inom kort påbörjas byggnationen, som genomförs på totalentreprenad av Skanska. 72 lägenheter och gemensamhetsytor ska stå inflyttningsklara i början av 2020. Skandia Fastigheter hållbarhetscertifierar alla ny- och ombyggnationer och det nya äldreboendet kommer att bli certifierat enligt Miljöbyggnad silver.

– Detta förvärv är en del av vår satsning på samhällsfastigheter. Vi har ett bra samarbete med Attendo även sedan tidigare i både i Malmö och Stockholm och det känns riktigt bra att utöka detta med Hässleholm, säger Markus Pfister, fastighetschef för samhällsfastigheter och kontor.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige