Image

Skandia går igång med om- och tillbyggnad

Bygg/Arkitektur Uthyrningen till Besqab innebär att det första av två nya kontorshus i Mörby Centrum, Danderyd, är fullt uthyrt, med ett och ett halvt år kvar till inflyttning. Nu påbörjar Skandia Fastigheter uthyrningsarbetet för det andra huset, som omfattar 17 000 kvadratmeter.
Publicerad den 8 Mars 2016

Projektets första fas består av det södra av två kontorshus som ska flankera köpcentrumbyggnaden. Den senast tillkomna hyresgästen Besqab, innebär att huset är nästan helt uthyrt, redan innan byggstart.

Inflyttning i den åtta våningar höga kontorsbyggnaden, som nu påbörjas i Mörby Centrum, planeras till slutet av 2017.Besqab och tre andra kontorshyresgäster har tecknat kontrakt för 90 procent av de 3 277 kvadratmeterna kontorsyta.

- Intresset för att hyra kontorslokaler här har varit mycket stort, De attraktiva planerna för centrumområdet och nya, moderna lokaler, i kombination med det fantastiska kommunikationsläget och skyltläget utmed E18, har varit avgörande för hyresgästerna. Nu ser vi fram emot att börja hyra ut det andra kontorshusets 17 000 kvadratmeter, säger Helena Ekman, uthyrningschef på Skandia Fastigheter.

Planen är att huset ska certifieras enligt Breeam, nivå Excellent.

Skandia Fastigheters om- och tillbyggnad av Mörby Centrum innebär att nuvarande köpcentrum kommer att utökas med 15 000 kvadratmeter butiksyta, samtidigt som de två kontorshusen på cirka 20 000 kvadratmeter och även tre nya bostadshus adderas till centrumområdet. Dagens 55 butiker och 18 300 kvadratmeter ska öka till cirka 100 butiker och 33 000 kvadratmeter. Som en del av projektet planeras det också för ett nytt varumärke, där Mörby Centrum byter namn till Danderyd Centrum.

- Vi kommer att skapa en modern boutique-galleria med ett breddat, handplockat butiksutbud, som rymmer både sällanköps- och dagligvaror samt attraktiva restauranger och service. Fastigheten får en hög miljöklassning, en helt ny fasad och interiör med generös takhöjd. Planen är att dörrarna till Danderyd Centrum ska slås upp 2020, säger Bo Jansson, fastighetschef Köpcentrum och Bostäder på Skandia Fastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige