Daniel Markström, projektchef på Humlegården, började med att fråga sig vad som skapar snygghet och hur långt man kan dra det.
- För långt? frågade moderatorn Tilde de Paula, och fick ett nekande svar.
Mimmi Frendén, arkitektstuderande på KTH, är med i projektet Futu Rum, där studenter i samarbete med AMF Fastigheter och Codesign får skapa framtidens kontor. Sitt koncept kallar hon Rat Racing.
- Jag utgick från en laboratorieråtta som skulle ta sig igen en labyrint och jämförde det med den labyrint vi skapar för oss själva i tid och rum.
Resultatet blev kontor utan korridorer. Andra förslag inom projektet är att skapa ett kontor på tunnelbanan med bord vid sätena där kan tejpa upp skisser på fönstren.
Utmaningen med tomställda lokaler i centrala Stockholm vändes till en möjlighet att förändra staden till det bättre.
App-företaget Magisty visade upp sina lösningar för att kunna se en byggnad innan den är byggd.
Vd:n Dennis Rosinder tog med gästerna till Skanskas projekt Klipporna, som ska stå klart 2014. Han visade det i naturlig storlek där det ska byggas, tog med alla in i våningsplanen och visade upp utsikten.
BSK Arkitekter, som ritade förra årets vinnande kontor, Dice, och Mojangs kontor som kom tvåa i år fick frågan vad företag vill ha i dag.
- Företag vill inte ha 2,70 meter i takhöjd och stavparkett. De drar gängse normer allt längre. Det handlar om kombinationen att branda företaget och att erbjuda personalen en attraktiv miljö, svarade Marco Checchi, inredningsarkitekt på BSK.
Jurymedlemmen Anders Hallquist, marknadschef på Brostaden, gav konkreta tips att tänka på för kontor som vill vinna titeln Sveriges snyggaste kontor 2013.
- Det är viktigt med rymd, ljus, trivsel, kvalitet och design.
Presenteras av WeOffice
Presenteras av Pattern Geographic
Bolag Liten milstolpe passerad i bolagets ägande.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.