Image

Scandic landar på Gardermoen

HOTELL Hotellkedjan Scandic har bestämt plats för sin tredje etablering i Norge. Det blir ett hotell med 250 rum, bar, restaurang, fitness och konferensmöjligheter för upp till 850 personer på flygplatsen Gardemoen i Oslo.
Publicerad den 21 Februari 2008

2007 beslutade Scandic att under de kommande åren fokusera på tillväxt för att ytterligare stärka positionen i Norden och expandera i Nord- och Östeuropa samt Ryssland. Sedan tre månader tillbaka har Scandic offentliggjort inte mindre än tre nya hotellprojekt i Norge; på Forus i Stavanger, i Bodö och nu sist på Gardermoen vid Olso Lufthavn.

- Det är viktigt att vi stärker vår ställning i Norge och de tre hotellprojekt vi nu är i gång med kommer, med sina strategiskt viktiga lägen, alla att bidra till att lyfta Scandics varumärke och position ytterligare. Det är faktiskt kul att för en gångs skull få vara en underdog för det är ingen hemlighet att vi gärna skulle ha en starkare position i Norge, säger Frank Fiskers, koncernchef för Scandic.

Nya Scandic Oslo Airport kommer att ha 250 rum, restaurang, bar, fitness och konferensmöjligheter för upp till 850 personer. Hotellet kommer att ligga på flygplatsens västra sida och blir det första hotellet man kommer till från terminalen. På området kommer det att finnas gott om parkeringsplatser och med shuttle buss beräknas det ta sex minuter till flygplatsterminalen. Byggstarten är planerad till augusti i år och hotellet förväntas öppna i slutet av 2009.

Hotellkedjan har ingått ett hyresavtal med fastighetsägaren Gardermoen Parkering og Eiendom AS som Larshus AS (Lars Haugli) och Utstillingsplassen Eiendom AS ligger bakom. Den totala investeringen uppgår till 300 miljoner norska kronor. Terje Haugen som representerar ägaren säger: - Den kraftiga tillväxten i området kring Gardermoen är spännande för oss som fastighetsutvecklare att vara med på och vi är säkra på att Scandic blir en stark aktör med sin miljöprofil och tydliga koncept.



Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige