Image

SBB satsar i Nykvarn

Transaktioner Ilija Batljans SBB – Samhällsbyggnadsbolaget – gör affärer i en rasande fart. Nykvarn är nästa ort som bolaget går in i.
Publicerad den 31 Augusti 2016

Samhällsbyggnadsbolaget (SBB) bygger och förvärvar 144 lägenheter i Nykvarn centrum.

Dessutom kommer SBB att utveckla området med ytterligare ca 130 nya lägenheter.

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (SBB) går in som huvudägare i bolaget Hyresbostäder i Nykvarn, som utvecklar området Stenkullevägen 1-23 i Nykvarn. Nästa fas i projektet innebär framtagande av detaljplan och nybyggnation av flerbostadshus i området motsvarande 9 000 kvadratmeter BTA.

- Hyresbostäder i Nykvarn är ett välskött bolag med fantastisk personal, som skapar trygghet och kvalitet hos våra hyresgäster. Vi är glada att Hyresbostäder i Nykvarn nu ingår i Samhällsbyggnadsbolaget, säger Samhällsbyggnadsbolagets vd Ilija Batljan.
Grundarna av Hyresbostäder i Nykvarn, Alin & Hedenlund Intressenter fortsätter sitt långsiktiga engagemang genom att gå in som delägare i Samhällsbyggnadsbolaget och säkerställer därmed den lokala förankringen i bolaget. Fastigheterna kommer även framledes att förvaltas av Alin & Hedenlund Fastighetsförvaltning.

- Genom att få Samhällsbyggnadsbolaget som huvudägare får vi de muskler och den kompentens som behövs för att tillskapa nya bostäder på egen mark. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla den goda relationen vi har med våra hyresgäster i området, samtidigt som siktet är inställt på en fördubbling av antalet lägenheter, säger Johan Fernholm, vd på Alin & Hedenlund.

Säljarens rådgivare har varit Nordier och Advokatfirman Landahl.

Köparens rådgivare i affären har varit Wistrand Advokatbyrå.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige