Image
Ilija Batljan, vd för SBB.
Ilija Batljan, vd för SBB. Bild: David Schmidt/Pixprovider

SBB säljer för 817 miljoner

Transaktioner Samhällsbyggnadsbolaget i Norden säljer i fyra transaktioner till fyra olika köpare kontorsfastigheter i Fredrikstad, Karlshamn och Karlstad samt 426 bostadslägenheter i Ronneby. Det totala överenskomna fastighetsvärdet på 817 miljoner kronor är i linje med senaste externvärdering.
Publicerad den 9 Oktober 2020

– Vi upplever en mycket hög efterfrågan på våra fastigheter med starka kassaflöden. SBB:s transaktionsteam fortsätter att leverera försäljningar med ambitionen att SBB ska uppnå en BBB+ rating, säger Oscar Lekander, affärsutvecklingschef på SBB.

Lägenheterna i Ronneby köps av Kuststaden för drygt en halv miljard kronor. Tillträde sker under fjärde kvartalet. Genom affären uppgår Kuststadens förvaltningsportfölj till nästan 3 000 lägenheter på åtta attraktiva bostadsorter i södra Sverige.
– Kuststaden har kommit en bra bit på sin tillväxtresa med en mycket stabil förvaltningsportfölj på attraktiva mellanstora bostadsorter i Sverige. Vi har genom vår effektiva förvaltning, som består uteslutande av egen personal, en mycket fin överskottsgrad i vår förvaltning och vi har stor potential i de successionsrenoveringar vi utför i beståndet. Utöver vår förvaltningsportfölj på nästan 3 000 lägenheter har vi byggrätter för ytterligare 750-1 000 lägenheter som vi avser att bygga för egen förvaltning. Vi har kommit långt i framtagandet av typhus som möjliggör hållbar och effektiv produktion, säger Kuststadens vd Magnus Johansson.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Startbesked för över 500 bostäder i Biskopsgården

Bostäder Framtiden Byggutveckling väntas få positivt planbesked för över 500 nya bostäder samt ytterligare olika verksamheter i Biskopsgården.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige