Image

SBB köper bostäder i Karlstad

Transaktioner Samhällsbyggnadsbolaget utökar sitt bestånd och köper 18 000 kvadratmeter bostadsyta i Karlstad. Beståndet består av 244 lägenheter i stadsdelen Rud och genomförs 1 september 2016. Säljare är Ruds Gård AB som efter affären byter namn till Capriga.
Publicerad den 1 September 2016
Ilija Batljan. Bild: Nicklas Tollesson
Ilija Batljan.

Det förvärvade dotterbolaget kommer att behålla namnet Ruds Gård Fastigheter och förvaltningen kommer i huvudsak att ske med samma personal som tidigare.

– Karlstad är en attraktiv stad som ständigt växer. Möjligheterna i Karlstad är många med sitt läge mitt emellan Stockholm och Oslo och med ett modernt universitet.
Ruds Gård är ett välskött bolag med fantastisk personal, som skapar trygghet och kvalitet hos våra hyresgäster. Vi är glada att Ruds Gårds fastigheter nu ingår i Samhällsbyggnadsbolaget, säger SBB:s vd Ilija Batljan.

Entreprenören och grundaren av Ruds Gård, Peter Persson, fortsätter sitt långsiktiga engagemang för bygden genom att gå in som delägare i Samhällsbyggnadsbolaget och säkerställer därmed den lokala förankringen i bolaget. Utöver sitt delägande i Samhällsbyggnadsbolaget avser han att fortsätta driva utvecklingsprojekt i de centrala delarna av Karlstad.

Säljarens rådgivare vid affären har varit Erik Lingsell, Advokatfirman Lindahls och
John Kärrberg, Real Advice.

Köparens rådgivare i affären har varit Fredrik Råsberg med team, Wistrand Advokatbyrå.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Wistrand Advokatbyrå på Branschguiden

Över 100 års erfarenhet av affärsjuridisk rådgivning

Wistrand är en av Sveriges ledande advokatbyråer med närmare 200 medarbetare i Stockholm och Göteborg. Med djup kunskap om våra klienters branscher och verksamheter levererar vi rådgivning av högsta kvalitet inom samtliga affärsjuridiska områden. Vi är stolta över det förtroende våra klienter har visat oss i över hundra år och vi ser fram emot att stå vid deras sida minst lika länge till.

Läs mer om Wistrand Advokatbyrå på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige