Image
Bild: Istock

Rosenqvist Fastigheter säljer byggklar kvartersmark till Ryk Estate

Transaktioner Rosenqvist Fastigheter säljer kvartersmark i det strategiskt placerade logistik- och verksamhetsområdet i Rosersberg, strax söder om Arlanda. Köpare är det kraftigt expanderande Ryk Estate som ingår i Ryk Group AB. Affären omfattar 43 000 kvadratmeter.
Publicerad den 19 Januari 2021

– För oss är Ryk Estate en perfekt köpare, säger Mattias Lindqvist, vd, Rosenqvist Fastigheter och fortsätter.
– Vi har en samsyn med dem kring hur området ska utvecklas och ytterligare bidra till logistikområdets fortsatta tillväxt. Båda parter är väldigt intresserade av att tillsammans skapa förutsättningar för nya spännande etableringar.

I och med att attraktiva markområden i Stockholmsområdet viks undan för bostadsbyggande så trycks mark för kommersiell verksamhet längre och längre ut, ofta utanför detaljplan. Eftersom det aktuella markområdet ligger inom detaljplan och dessutom är en del av det "hypade" verksamhets- och logistikområdet Rosersberg så är det mycket attraktiv byggklar kvartersmark som Ryk Estate tar över.
– Vi finns ju redan i Rosersberg och det här förvärvet passar oss perfekt, menar Conny Ryk, vd och ägare av Ryk Estate. Läget i verksamhetsområdet är speciellt, utmärkt för både lager, logistik, handel och kontor. Och lägger man till det öppna skyltläget ut mot E4 så har vi riktigt attraktiva 43 000 kvadratmeter att erbjuda. På en av tomterna finns även möjlighet att bygga ett 70 meter högt hotell!, avslutar Conny Ryk.
– Båda parter är expanderande fastighetsbolag, flexibla och snabbfotade, tillägger Mattias Lindqvist. Vi är båda bra på att lyssna in våra hyresgästers och partners behov, det passar vårt samarbete.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de hetaste rekryteringarna under Q3

Karriär En rad tunga poster i fastighetsbranschen har tillsatts under årets tredje kvartal. Fastighetssverige har tittat närmare på branschens hetaste Q3-rekryteringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige