Image
RO Properties genomför förvärv av drygt 20 fastigheter i anslutning till den nya tunnelbanestationen Järla i Nacka kommun.
RO Properties genomför förvärv av drygt 20 fastigheter i anslutning till den nya tunnelbanestationen Järla i Nacka kommun. Bild: RO Properties

RO Properties förvärvar utvecklingsprojekt vid Järla station i Nacka

Transaktioner RO Properties har tecknat avtal om att förvärva över 20 fastigheter i anslutning till den nya tunnelbanestationen Järla i Nacka Kommun. Fastigheterna omfattas av startpromemoria för stadsbyggnadsprojektet Birkaområdet, som syftar till att skapa en tätare och mångfacetterad stadsmiljö på västra Sicklaön.
Publicerad den 16 Maj 2024

Birkaområdet är strategiskt beläget vid den kommande tunnelbanestationen Järla och ligger mellan två utvecklingsområden, Järlahöjden i öster och Sickla i väster, där utveckling av stadsmässig bebyggelse pågår. Genom att skapa ny bebyggelse och förbättra kopplingar för fotgängare, cyklister och bilar, strävar RO Properties efter att förena östra och västra delarna av centrala Nacka samt att skapa en tät, attraktiv och hållbar stadsdel.
– Med detta förvärv fortsätter RO Properties att utveckla projektportföljen med attraktiva byggrätter trots rådande utmaningar på marknaden. Att utveckla en ny stadsdel i Birkaområdet är förenat med hög komplexitet, med hänsyn till faktorer som kulturmiljö, topografi och naturvärden. Samtidigt är det just sådana förutsättningar som möjliggör skapandet av en charmig, hållbar och livfull stadsmiljö där människor vill bo och vistas. Vi ser verkligen fram emot att ta vara på platsens unika potential och skapa en socialt och ekologiskt hållbar stadsdel i Nacka, säger Simon Svensson, vd på RO Properties.

Säljaren har representerats av Born Advokater och köparen har representerats av Skierfe Advokatfirma.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Skierfe Advokatfirma på Branschguiden

Skierfe är en specialistbyrå med tydlig inriktning mot fastighetsbranschen. Vi erbjuder rådgivning inom fastighetens hela livscykel avseende såväl finansiering och förvärv, som förvaltning, utveckling och försäljning.

Våra klienter består av svenska och utländska fastighetsbolag, fonder, investerare och fastighetsutvecklare. Med ambitionen att arbeta som ett sammansvetsat team där varje jurist har full förståelse för samtliga våra klienters verksamhet värderar vi långsiktiga klientrelationer. Vi överväger därför noga möjligheten att upprätthålla hög kvalitet och ...

Läs mer om Skierfe Advokatfirma på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige