Image
Visionsbild av hur Första Långgatan och Masthuggskajen ska utvecklas.
Visionsbild av hur Första Långgatan och Masthuggskajen ska utvecklas. Bild: Göteborgs stad

Riksbyggen tecknar kontorskontrakt på Masthuggskajen med Elof Hansson

Uthyrning Riksbyggen har tecknat ett sjuårigt hyreskontrakt med Elof Hansson Fastigheter om cirka 1 200 kvadratmeter i kvarteret F2 på Masthuggskajen. Parterna bygger tillsammans kvarteret som omfattar hyresrätter, bostadsrätter, kommersiella kontorslokaler och utåtriktade verksamheter i markplan.
Publicerad den 5 December 2023

Utvecklingen av Masthuggskajen tillsammans med den befintliga strukturen, gör att det växer fram ett nytt centrum i Göteborg. Här finns närhet till vattnet, bra kommunikationer, kultur och en stark koppling till Linnégatan, Haga och Långgatorna och här blir ett område där man vill finnas på plats.

– Vårt fokus ligger på att utveckla Masthuggskajen till att bli en attraktiv del av Göteborg. Vi är stolta att kunna bidra till stadsdelen med både kommersiella lokaler och hyresrätter i ett av stadens bästa lägen. Att nu få teckna vårt första hyreskontrakt med Riksbyggen är ett startskott för projektet, säger Michael Walmerud, vd på Elof Hansson Fastigheter.

– Riksbyggens kontor har funnits i decennier vid Masthuggstorget, platsen har en stark förankring i Riksbyggens historia. Vi är en stark drivande del av stadsutvecklingen på Masthuggskajen för att skapa en nutida och hållbar plats för människor bo på, verka i och att mötas. Det känns därför extra roligt att vi nu bygger vårt nya kontor tillsammans med Elof Hansson Fastigheter. Det kommer att bli ett modernt och välkomnade kontor som inbjuder till innovativa och kreativa möten, säger marknadsområdeschef Sophia Vikström på Riksbyggen.

Inflyttning är planerad till början av 2027 då också hela kvarteret beräknas stå klart.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige