Image

Riksbyggen och Bygg-Fast tar första spadtaget i Västerhaninge

Bygg/Arkitektur På torsdagen tas det första spadtaget för 232 hyresrätter på Ribby Ängar i Västerhaninge, som uppförs av Riksbyggen och Bygg-Fast.
Publicerad den 13 Oktober 2015
På torsdag tas det första spadtaget för 232 hyresrätter på Ribby Ängar. Bild: Riksbyggen
På torsdag tas det första spadtaget för 232 hyresrätter på Ribby Ängar.

På plats för att ta det första spadtaget är bland andra Meeri Wasberg, kommunstyrelsens ordförande i Haninge, Leif Linde, Riksbyggens vd och Per-Olof Andersson, styrelseordförande Bygg-Fast.

Riksbyggen, tillsammans med Bygg-Fast, startar nu bygget av 232 nya hyresrätter i Västerhaninge som kommer att stå klara i slutet av 2017.

- Genom att tillföra Västerhaninge 232 nya hyresrätter är Riksbyggen med och tar ett samhällsansvar för att råda bot på den akuta bristen på lägenheter i området, säger Leif Linde, vd för Riksbyggen.

Lägenheterna kommer att byggas i två etapper och är en del av Riksbyggens satsning på att även producera hyresrätter, från att under en lång period enbart ha arbetat med nyproduktion av bostadsrätter. Det är också en viktig del i Riksbyggens roll som samhällsutvecklare att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

- Haninge fortsätter växa och Ribby Ängar blir ett nytt hem för nya Haningebor. Vi är glada över att det här projektet nu förverkligas och över det arbete som vi haft tillsammans med Riksbyggen, säger Meeri Wasberg, kommunstyrelsens ordförande i Haninge

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige