Image

Riksbyggen bygger i Ulricehamn

Bygg/Arkitektur Genom att förvärva del av fastigheten Hester 5:20 öppnas nu möjligheten för Riksbyggen att bygga 35 par- och radhus i bostadsområdet Herralyckan i Ulricehamn. Byggstarten är planerad till 2018.
Publicerad den 19 Januari 2017
Riksbyggen bygger i Ulricehamn. Bild: Tomorrow
Riksbyggen bygger i Ulricehamn.

– Ulricehamn växer och Riksbyggen vill gärna vara med och utveckla kommunen och bidra med nya bostäder. Vi är mycket glada över förvärvet och ser fram emot att bygga attraktiva radhus med all den kompetens vi har inom Riksbyggen för att skapa mer hållbara boendemiljöer, säger Tommy Prissberg, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

Upplåtelseformen för par- och radhusen kommer att vara bostadsrätt och de byggs vid Herralyckedreven. Husen kommer att ligga ett stenkast från kommunens fritidsområde med golfbana och spårsystem för löpning och skidåkning. Par- och radhusen byggs i ett plan och kommer att ha generösa uteplatser. På platsen där husen ska byggas har det tidigare funnits en handelsträdgård.

– Att det har odlats på platsen tidigare är ett arv som vi gärna vill föra vidare. Därför planerar vi nu att underlätta för de boende att odla tillsammans, det skapar möjlighet både till närodlade bär och grönsaker samt till social samvaro, säger Tommy Prissberg.

Riksbyggen planerar även för att bikupor ska finnas intill de nybyggda par- och radhusen. Bin har en viktig funktion för en levande och grön boendemiljö. Bikuporna är ett konkret exempel på hur Riksbyggen arbetar med ekosystemtjänster som en insats för den biologiska mångfalden och för ett mer hållbart samhälle.

Ekosystemtjänster är produkter och tjänster från naturens ekosystem som är nödvändiga eller nyttiga för människan. Det handlar om tjänster som att rena vatten eller pollinera växter. Idag är många av dem satta under hårt tryck och historiskt sett har man inte tagit hänsyn till de här tjänsterna vid samhällsplanering.

Detaljplanearbetet för par- och radhusen beräknas starta under våren 2017 och sälj- och byggstart är planerad till 2018.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige