Image

Riksbyggen bygger för seniorer i Västra Hamnen

Bygg/Arkitektur Ett seniorboende med 44 lägenheter byggs i Västra hamnen, i korsningen Bomgatan och gågatan Mastgränd i Malmö. På torsdagen beviljades Riksbyggen bygglov av stadsbyggnadsnämnden.
Publicerad den 22 April 2016
Västra hamnen. Bild: Riksbyggen
Västra hamnen.

Huset får sex våningar plus en takvåning med bostadsrätter i varierande storlekar. På bottenplan inryms en butikslokal.

I Västra hamnen arbetar Malmö stad aktivt tillsammans med byggherrarna med olika klimatlösningar och stadsdelen har blivit en internationell förebild för hållbar stadsutveckling. För de boende i seniorhuset ska det exempelvis vara enkelt att klara sig utan egen bil, och till varje lägenhet hör bland annat tio års medlemsskap i bil- och lådcykelpool.

Byggstarten är planerad till september och beräknad inflyttning i maj 2018.

– Ett seniorboende är välkommet i Västra hamnen. Citynära lägenheter vid havet bidrar till att skapa de flyttkedjor som är så viktiga för Malmö, så att alla får möjlighet att hitta det optimala boendet för just sin livssituation, säger stadsbyggnadsnämndens ordförande Karolina Skog (MP).

– Seniorboenden är efterfrågade och detta får verkligen ett fint läge, säger Sofia Hedén (S), vice ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är branschens hetaste free agents

Karriär En rad personer har lämnat eller är på väg att lämna tunga poster i fastighetsbranschen och sällar sig därmed till skaran av sedan tidigare profiler på listan över så kallade free agents. Fastighetssverige har tittat närmare på några av de hetaste profilerna som finns lediga.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige