Image
Rikard Ljunggren.
Rikard Ljunggren. Bild: Fastighetsägarna

Rikard Ljunggren ny vd för Fastighetsägarna GFR

Karriär Fastighetsägarna GFR har utsett Rikard Ljunggren till vd från och med 1 januari 2022.
Publicerad den 11 December 2021

Rikard Ljunggren har arbetat i organisationen sedan 2014 och har varit tillförordnad vd sedan juni 2021. Han efterträder Dennis Bucht som varit vd sedan 2016.

Rikard Ljunggren har varit anställd på Fastighetsägarna GFR sedan 2014, då han började som näringspolitiskt ansvarig i Göteborg. 2019 blev han chef Näringspolitik och kommunikation och i juni 2021 tillförordnades han som vd. Han har tidigare arbetat som stabschef och budgetsekreterare för Moderaterna i Kommunstyrelsen i Göteborg och dessförinnan som konsult på kommunikationsbyrån JKL.

– Vårt uppdrag som branschorganisation är tudelat. Dels handlar det om att bedriva ett aktivt påverkansarbete i rollen som samhällsaktör och branschföreträdare. Men det handlar också om att vara ett relevant stöd till många olika typer av medlemmar i vardagsnära frågor som hyresförhandling, utbildning, nätverkande och juridisk rådgivning. Rikard, med sin bakgrund i organisationen och långa erfarenhet av politik och kommunikation, är väl rustad för uppgiften att såväl företräda branschen som att utveckla medlemsnyttan i organisationen, säger Mariette Hilmersson, styrelseordförande för Fastighetsägarna GFR.

– Jag är både stolt och glad över förtroendet av få fortsätta leda och utveckla Fastighetsägarna GFR i rollen som vd. Tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor är mitt mål att utveckla vårt medlemserbjudande och att bli en ännu tydligare branschföreträdare i frågor som rör hållbarhet, stadsutveckling och en väl fungerande fastighetsmarknad, säger Rikard Ljunggren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Just nu: Även Oscar Properties andra rekonstruktionsansökan avslås

Juridik Idag hölls det konkursförhandling kring Oscar Properties och tingsrätten meddelar Fastighetssverige att något beslut om konkurs inte har tagits. Däremot kan Fastighetssverige berätta att även bolagets andra ansökan om rekonstruktion har avvisats av tingsrätten, på liknande grunder som den första ansökan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige