Image
Regio köper stort i Sisjön.
Regio köper stort i Sisjön. Bild: Panreal

Regio köper stort i Sisjön

Transaktioner Regio köper elva fastigheter – 38 000 kvadratmeter – i Sisjön, Göteborg, av Alaska Fastigheter.
Publicerad den 9 November 2018
Eric Bergström. Bild: Brunswick
Eric Bergström.

Portföljen består till största del av kontors- och verksamhetslokaler. Sisjön är ett handels- och verksamhetsområde beläget cirka tio kilometer söder om centrala Göteborg och är tillsammans med angränsande Högsbo ett av Göteborgs Stads större områden för stadsutveckling. Tillträde sker den 30 november 2018.

Förvärvet är Regios tredje i Göteborgsregionen under 2018 och totalt har bolaget under året förvärvat 60 000 kvadratmeter, huvudsakligen kontor.
Grandab Management AB har, i enlighet med Regios etablerade förvaltningsmodell, erhållit uppdraget att hantera fastigheterna i Sisjön och ansvarar även för förvaltningen av Regios övriga tillgångar i Göteborgsregionen.

Eric Bergström, vd för Regio och partner på Brunswick Real Estate, säger:
– Det är med glädje vi meddelar att Regio har genomfört årets tredje förvärv i en av Sveriges starkaste tillväxtregioner. Med förvärvet i Sisjön har bolaget byggt upp en attraktiv och betydande fastighetsportfölj i Göteborg och vi avser att fortsätta växa. Därtill har Sisjön en stor utvecklingspotential och vi ser fram emot att få arbeta vidare med ett samlat bestånd i ett starkt område vi tror på.

Jörgen Persson, medgrundare Alaska Fastigheter, säger:
– Alaska Fastigheter välkomnar Regio till Sisjön och vi ser fram mot ett gott samarbete, där vi som goda grannar fortsätter att utveckla Sisjön. Göteborgs Stads önskan om ökad stadsutveckling stämmer väl överens med både Regios och Alaskas intentioner för framtiden. Sisjön är ett av Sveriges hetaste handelsområden med ett mycket stort bostadsbyggande i dess absoluta närhet.

Regios rådgivare i samband med transaktionen var Vinge och PWC. Alaska Fastigheters rådgivare i samband med transaktionen var Panreal och Werks Advokater.

Regio majoritetägs av Tredje AP-fonden och förvaltas av Brunswick Real Estate.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Advokatfirman Vinge KB på Branschguiden

Under byråns 30-åriga liv har vi byggt upp en bred, djup och ledande expertis inom samtliga affärsjuridiska rätts- och verksamhetsområden.
Vi arbetar sedan länge på en global marknad och trivs som bäst när vi får jobba nära våra klienter och deras affär. Att vi är en fullservicebyrå medför att vi snabbt kan sätta ihop ett expertteam i en särskild fråga och förstärka ett team med en nyckelperson i en akut situation. Som fullservicebyrå med spetskompetens finns vi alltid där för dig, redo med vägledning och rådgivning. Många av våra klienter samlar alla sina juristup...

Läs mer om Advokatfirman Vinge KB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige