Image

Primär och Estate går samman

Bolag Det nya FM-bolaget Estate Group bildas när Primär Fastighetsförvaltning och Estate nu går samman.
Publicerad den 6 December 2016

Primär Fastighetsförvaltning och Estate fick under 2016 nya gemensamma ägare. Ett resultat av detta är att ägarna nu bildar ett holdingbolag, Estate Group, med en övergripande koncernledning där fokus hamnar på FM-marknaden och integrerade marknadserbjudanden och där möjliga synergier mellan företagen skall tillvaratas.

- FM och fastighetsbranschen påverkas alltmer av den nya ekonomin. Synen på fastighetsrelaterade tjänster förändras och fastighetsägarnas behov av kostnadseffektiva och skalbara lösningar ökar. Det ställer högre krav på att leverantörerna erbjuder breda servicelösningar med kvalificerat innehåll, säger den nya vd:n Johan Håkansson och fortsätter:

- Vi har tidigare mött kundernas krav och önskemål med självständiga verksamheter men i takt med de nya kraven har vi beslutat att föra samman verksamheterna i en koncern med en gemensam ledning.

Vd:n i den nya koncernen, Johan Håkansson, är Estates nuvarande vd.
Ordförande i styrelsen är Ulf Wretskog som tidigare bland annat varit vd på Coor Service Management Sverige och klar för styrelsen är även Robert Fonovich, chef för Catellas svenska Corporate Finance verksamhet.

- Våra nuvarande kunder kommer att gynnas av samgåendet där kundnytta och utveckling kombinerat med en stark ledning står i fokus. Såväl nuvarande som nya kunder erbjuds härmed en mycket bredare och djupare tjänsteportfölj, säger styrelseordförande Ulf Wretskog.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige