Image
Norra Station i kvarteret Härden, beläget där Norra Stationsgatan möter Hälsingegatan i Stockholm.
Norra Station i kvarteret Härden, beläget där Norra Stationsgatan möter Hälsingegatan i Stockholm. Bild: BSK Arkitekter/Humlegården

Post- och Telestyrelsen till Humlegården i Hagastaden

Uthyrning Post- och Telestyrelsen hyr 5 700 kvadratmeter av Humlegården på Hälsingegatan 38. Inflyttning sker 1 december 2021.
Publicerad den 21 December 2020

Bland över 50 lokalförslag föll valet på Humlegårdens utvecklingsprojekt Norra Station i Hagastaden när Post- och telestyrelsen sökte nytt kontor. Det sexåriga avtalet avser lokaler om cirka 5 700 kvm. Inflyttning sker 1 december 2021.

Post- och telestyrelsen hyr lokaler om cirka 5 700 kvadratmeter på Hälsingegatan 38 i kvarteret Härden 15. Fastigheten är en del av Norra Station, Humlegårdens stora utvecklingsprojekt beläget mitt i mötet mellan Vasastaden och Hagastaden. Här genomgår ett befintligt kvarter en spännande och omfattande utveckling, med målsättningen att skapa en ny nod i området. Norra Station har en total uthyrningsbar yta om cirka 18 000 kvadratmeter och genom tidigare uthyrningar under året är nu omkring 11 000 kvadratmeter uthyrda.

– Vi har valt att ta ett helhetsgrepp om kvarteret, med ambitionen att skapa en ny nod i området. Läget är utmärkt, precis i mötet mellan Vasastaden och det framväxande Hagastaden. Det skapar en naturlig dynamik och gör platsen intressant. Här möts man idag av urbana stadskvarter som tydligt visar att stadsdelen blivit den utvidgning av Stockholms innerstad som man strävat efter, säger Anneli Jansson, vd på Humlegården.

Post- och telestyrelsen (PTS) är den myndighet i Sverige som ansvarar för bevakningen av elektronisk kommunikation och post. Myndigheten hade flera krav när de sökte lokaler i Stockholm. Närhet till Centralstationen och spårbunden kollektivtrafik, ett kontor som ska stödja verksamhetens nya arbetssätt, främja samarbete och stärka gemenskapen. Myndigheten har även höga krav på flexibilitet och sökte lokaler som kan förändras i takt med att verksamhetens behov utvecklas.

– Vi är mycket glada över att få välkomna PTS till Norra Station. Konkurrensen har varit hård och vi ser uthyrningen som ett tydligt kvitto på platsens attraktivitet och att vi träffat rätt i vår ambitionsnivå. Norra Station utvecklas för att möta moderna arbetssätt och framtidens krav på föränderlighet, flexibilitet och ett intressant sammanhang. Kunderna efterfrågar hög service och effektiva ytor men även delningstjänster som innebär att kontoret sträcker sig bortom den egna lokalens väggar, säger Anneli Jansson.

Tenant & Partner har varit PTS rådgivare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Tenant & Partner på Branschguiden

Performing Workplaces®

I över 26 år har vi hjälpt företag och organisationer med alla typer av fastighets- och lokalfrågor. Alltid med 100% lojalitet till våra kunder som kommersiella hyresgäster. Genom utveckling av arbetssätt och arbetsplatser skapar vi förutsättningar för ökat välmående, bättre produktivitet och större engagemang - vilket frambringar större värdeskapande kraft hos både medarbetare och organisationer.

Utifrån behov och önskemål levererar vi såväl komplexa helhetslösningar som separata tjänster.
Vi hjälper till med allt från kvalitativ ju...

Läs mer om Tenant & Partner på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige