Image
Magnus Åkesson, vd för Point Properties. Bolaget fokuserar på att återskapa levande och attraktiva stadskärnor.
Magnus Åkesson, vd för Point Properties. Bolaget fokuserar på att återskapa levande och attraktiva stadskärnor. Bild: Point Properties

Point Properties har hyrt ut 4 000 kvadratmeter sedan årsskiftet

Uthyrning Fastators innehavsbolag Point Properties koncept för att återskapa levande stadskärnor får allt större genomslag. Sedan årsskiftet har Point Properties tecknat nya hyresavtal med nya hyresgäster om nära 4 000 kvadratmeter. Av dessa är 24 procent inom restaurang och 60 procent inom dagligvaror med en genomsnittlig hyreskontraktslängd om sju år.
Publicerad den 19 Maj 2021

Bland annat får Centrumgallerian Valfisken i Trelleborg Systembolaget som ny hyresgäst, och Galleria Magasinet i Örnsköldsvik får Coop Nord som även är hyresgäst i Timrå.

Point Properties har idag 16 centrumfastigheter och fokuserar på att återskapa levande och attraktiva stadskärnor runt om i Sveriges små- och mellanstora städer. Genom att utveckla fastigheterna med bostäder, handel och samhällsservice tar vi ett helhetsgrepp som kommer hela orter tillgodo.

– Det är mycket glädjande att se det stora intresset för Points koncept. Marknaden får allt större förståelse för vår målsättning att fylla stadskärnorna med liv och rörelse, och vill också vara en del av den framtiden. Det i sin tur skapar en positiv spiral där butiksmixen i sig drar till sig ännu större intresse från olika detaljister och kedjor, kommenterar Magnus Åkesson, vd för Point Properties.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter miljardförvärvet – här vill Revelop växa med nya fonden

Bolag Revelop gör sina första förvärv med nya fonden Revelop VI. Efter miljardaffären berättar Revelops vd Thomas Sipos vad man letar efter för fastigheter, på vilka marknader man vill investera, det gynnsamma marknadsläget och om det internationella intresset för fonden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige