Image
Per Ekelund vald till ny ordförande i Doxa.
Per Ekelund vald till ny ordförande i Doxa. Bild: Victoriahem

Per Ekelund ny styrelseordförande för Doxa

Bolag Victoriahems vd Per Ekelund blir ny styrelseordförande i Doxa. Samtidigt väljs Peter Strand, SLP, och Lena Grimslätt, JLL, in som nya styrelseledamöter.
Publicerad den 28 April 2023

Stämman i Doxa beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, om omval av Greg Dingizian, Per Ekelund, Nina Ulvinen Nilsson och Jacob Karlsson, samt om nyval av Peter Strand och Lena Grimslätt till styrelseledamöter. Per Ekelund valdes till ny styrelseordförande. I och med detta utökas styrelsen med en plats och Christian Lindgren lämnar den.

Stämman beslutade, i enlighet med valberedningens förslag, att anta ett incitamentsprogram till styrelseledamöterna Per Ekelund, Nina Ulvinen Nilsson, Jacob Karlsson, Peter Strand och Lena Grimslätt. Incitamentsprogrammet innebär i korthet att deltagare i programmet erbjuds att teckna högst 1 000 000 teckningsoptioner var till en teckningskurs motsvarande marknadspris. Varje teckningsoption berättigar i sin tur optionsinnehavaren att teckna en ny aktie i Doxa i december 2026 till en teckningskurs motsvarande 150 procent av den volymvägda genomsnittskursen för bolagets aktie under en period om tio handelsdagar omedelbart efter offentliggörande av bolagets delårsrapport januari - mars 2023 (det vill säga från och med den 28 april 2023 till och med den 12 maj 2023).

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige