Image

Peab köper av Vasallen

Transaktioner Peab har köpt ett flertal fastigheter av Vasallen.
Publicerad den 12 Januari 2012
Jan Johansson. Bild: Peab. Bild: Peab
Jan Johansson. Bild: Peab. Håkan Steinbüchel. Bild: Vasallen. Bild: Vasallen
Håkan Steinbüchel. Bild: Vasallen.

I fastighetsbeståndet Peab köper ingår fastigheter i Borås, Karlskrona, Södertälje och Visby. Totalt omfattar förvärvet 135 000 kvadratmeter lokalarea med en kontrakterad hyra på 50 miljoner kronor, samt byggrätter om cirka 360 000 kvadratmeter bruttoarea.
- Vi ser fram emot att utveckla dessa fastigheter. Peab har bred erfarenhet av den här formen av värdeskapande fastighetsutveckling. Affären är helt i linje med vår ambition att expandera organiskt och genom förvärv samt att förstärka vår position som Nordens Samhällsbyggare, säger Peabs vd Jan Johansson.

Tillträdet sker den 1 juli 2012.

Försäljningen är ett led i avvecklingen av det statliga ägandet i Vasallen.
- Vi är mycket nöjda med affären som varit lönsam för vår ägare samtidigt som våra fastigheter fått en ny ägare som är en stark aktör i den fortsatta utvecklingen, säger Håkan Steinbüchel, vd på Vasallen.

Efter försäljningen har Vasallen kvar 250 000 kvadratmeter LOA med kontrakterad hyra om cirka 65 miljoner kronor och byggrätter om cirka 300 000 kvadratmeter BTA.
- Det är en portfölj med intressanta och varierande projekt där vi ser olika typer av ägare framför oss. Bland annat har vi spännande projekt i Vaxholm respektive Strängnäs som vi håller på att detaljplanera för bostäder.

Det var i början av året som styrelsen i Vasallen beslutade att påbörja ett försäljningsarbete eftersom uppdraget, att omvandla nedlagda försvarsfastigheter, började bli slutfört.

Försäljningen av resterande fastigheter kommer att fortsätta i enlighet med uppdraget från ägaren.
- Vi har ett långsiktigt perspektiv, målet är primärt en bra affär för ägaren. Under tiden fortsätter vi utvecklingen av våra projekt, säger Håkan Steinbüchel.

Pangea Property Partners har varit finansiell rådgivare åt Vasallen vid försäljningen.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De investerade mest i det egna beståndet under 2023

Lista Fastighetssverige listar nu vilka noterade bolag som investerade mest i sina fastigheter under föregående år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige