Image

Partille Port nära förverkligande

Bygg/Arkitektur KF Fastigheter, Peab, Partillebo och Partille kommun skrev i går under ett exploateringsavtal kring nya Partille Port med 800 lägenheter och 30 000 kvadratmeter handel.
Publicerad den 27 Augusti 2013
Partille Port ska innehålla 800 lägenheter och 30 000 kvadratmeter handel. Bild: KF/Peab
Partille Port ska innehålla 800 lägenheter och 30 000 kvadratmeter handel.

I det nya området, Partille Port, ligger även Partille Arena.

Detaljplanen förväntas antas vid kommunfullmäktiges möte den 3 september.

Marken där Daros kolvringsfabrik tidigare låg ägs i dag av KF Fastigheter och Peab som tillsammans med Partillebo och Partille kommun vill utveckla området som en levande stadsdel och inbjudande entré till Partille centrum från öst.

– Avtalet skapar förutsättningar för flera års bostadsproduktion i bästa centrumläge med snabba kommunikationer både med bil och med kollektivtrafiken till Göteborg och andra platser, säger Pär Falk, projektutvecklingschef, Peab.

– Partille Port har ett mycket strategiskt läge i regionen ur handelns perspektiv och i östra Storgöteborg efterfrågas den typ av handel som vi vill etablera här, säger Sarah Pennycook, fastighetsutvecklare på KF Fastigheter.

– Partille Arena är till för invånarna i hela regionen och kan erbjuda idrotts- och kulturevenemang för upp till 4 000 åskådare. Arenan är ännu en kreativ mötesplats i Partille och stärker centrum bland annat med ny restaurang, nytt gym och nya kontor och konferenslokaler, säger Pär Linder, vd, Partillebo.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige