Image
Maja Ivarsson tillträder rollen som ny vd på Nyréns Arkitektkontor den 1 aug.
Maja Ivarsson tillträder rollen som ny vd på Nyréns Arkitektkontor den 1 aug. Bild: Andreu Taberner

Okidoki-vd blir ny vd på Nyréns Arkitektkontor

Karriär Maja Ivarsson blir Nyréns Arkitektkontors nya vd. Hon rekryteras för sitt affärsdriv i kombination med sina värderingar kring långsiktighet i både företagande och arkitektur, vilket är starka grundpelare i Nyréns företagskultur. Maja har tidigare varit vd på Okidoki och projektledningsföretaget Preopening.
Publicerad den 14 Juni 2023

– Jag är oerhört glad att få förtroendet att fortsätta utveckla Nyréns tillsammans med alla engagerade och kompetenta medarbetare. Jag tror på företagets breda erbjudande där man kombinerar byggnadsarkitektur med lång erfarenhet inom bland annat landskapsarkitektur och kulturmiljö. Områden som är väldigt viktiga i klimatomställningen. Att Nyréns är ett medarbetarägt företag ser jag som en styrka; inkludering och goda samarbeten genomsyrar verksamheten såväl internt som externt, säger Maja Ivarsson.

Maja Ivarsson har gedigen erfarenhet av företagsutveckling och ledarskap på kreativa arbetsplatser. Sedan hennes arkitektexamen vid Chalmers Tekniska Högskola har hon bland annat haft ett särskilt fokus på klimatanpassning och hållbarhetsfrågor. Hon har även erfarenhet av projektutveckling och projektledning i fastighetsbranschen vilket kompletterar hennes tidigare erfarenheter som arkitekt.

– Det känns spännande och roligt att få välkomna Maja till Nyréns som ny vd. Extra roligt att hon ser styrkan i vårt delägande och potentialen i våra samarbeten. Jag är övertygad om att hennes erfarenheter och värderingar kommer att stärka oss ytterligare, säger Petra Lindeqvist, ordförande för Nyréns ägarkonsortium.

– Maja Ivarsson har en bred och dokumenterad ledarerfarenhet från projekt, processer och som vd och kombinerar det med en stark kapacitet vad gäller affärsutveckling. Hon har också tidigt i teori och praktik visat vilken omistlig betydelse arkitekturen har för samhällsbygget och klimatet, beskriver Kerstin Brunnberg, styrelseordförande för Nyréns.

Nyréns grundades 1948 och är ett medarbetarägt arkitektkontor vilket präglar arbetssättet på företaget. Hos Nyréns arbetar ett 70-tal arkitekter, inredningsarkitekter, landskapsarkitekter, planeringsarkitekter, ingenjörer, byggnadsantikvarier, ljusdesigner, visualiserare och modellbyggare med projekt i alla skeden. Det senaste året har Nyréns vunnit flera prestigefyllda tävlingar. Maja Ivarsson efterträder Ulrika Bergström den 1 augusti då Ulrika går i pension efter att under åtta år framgångsrikt lett Nyréns.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige