Image

Ökad nettouthyrning från Fabege

Bolag Trots kraftigt ökad nettouthyrning redovisar Fabege ett sämre förvaltningsresultat för 2011 än för föregående år. Detta förklaras av fastighetsförsäljningar och högre räntor.
Publicerad den 3 Februari 2012
Christian Hermelin. Bild: Fabege. Bild: Fabege
Christian Hermelin. Bild: Fabege.

Utdelningen blir tre kronor, samma som förra året.

Förvaltningsresultatet landade på 564 miljoner kronor (782).

Hyresintäkterna uppgick till 1 804 miljoner kronor (2 007).

Nettouthyrningen var stark, 130 miljoner kronor (27).

Årets resultat efter skatt uppgick till 1 141 miljoner kronor (1 697), motsvarande 7,01 kronor per aktie (10,38). Resultatet tyngs av orealiserade värdeförändringar på derivat om -397 miljoner kronor (106). På fastigheter uppgick de orealiserade värdeförändringarna till 1 093 miljoner kronor (843).

För fjärde kvartalet blev förvaltningsresultatet 161 miljoner kronor (182).

- Konjunkturutsikterna har försämrats under året och osäkerheten om utvecklingen framöver är stor. Än i skrivande stund upplever jag dock en fortsatt god efterfrågan på hyresmarknaden. Stockholms tillväxt och pågående dialoger bäddar för bra nettouthyrning också under 2012. Vi kommer att ha en bra tillväxt i hyresintäkter och förvaltningsresultat under de två närmaste åren. Fabege är väl rustat med en stark balansräkning och en välbelägen fastighetsportfölj med god utvecklingspotential, skriver vd Christian Hermelin i vd-ordet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige