Image

Nytt styrelseuppdrag för Messing

KARRIÄR Det förra socialdemokratiska statsråden Ulrica Messing har rekryterats till styrelsen i Astrid Lindgrens värld, som nyligen såldes från kommunen till Saltkråkan AB.
Publicerad den 1 Oktober 2008

- Ulrica Messings erfarenheter från regionalpolitik och infrastrukturfrågor samt förståelse för företagandets villkor blir en stor tillgång för Astrid Lindgrens Värld. Inte minst nu när vi står inför betydande investeringar som ska säkerställa en fortsatt positiv utveckling för vår teaterpark, säger Ove Israelsson, styrelseordförande i Astrid Lindgrens Värld.

I teaterparken får barnen uppleva de älskade barnboksfigurerna på riktigt i en spännande och rolig miljö. Parken besöks årligen av cirka 450 000 gäster, varav drygt 30 procent är utländska besökare. Parkens utveckling har också med åren blivit en ytterst viktig del i Vimmerby kommuns utveckling.

- Min morfar var en sagoberättare. Han inte bara läste sagorna för mig och mina syskon, han byggde också upp miljöer runt omkring dem. Jag har därför haft en egen \″snickeboa\″ och en egen \″lilla gubben\″ hos mormor och morfar. Att få fångas av en berättelse och därigenom få chansen att upptäcka nya platser och nya människor är lika viktigt för mig som vuxen som det var för mig som barn, säger Ulrica Messing.

- Att få förtroendet att arbeta i styrelsen för Astrid Lindgrens Värld gör mig både glad och stolt, jag känner stor entusiasm för att utveckla Astrid Lindgrens Värld som en viktig besöksplats för alla barn, oavsett ålder, och därigenom också se till att Astrid Lindgrens böcker fortsätter att vara levande, fortsätter hon.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Milstolpe för Kistas stora omvandling när Klövern tar sig an 900 bostäder

Bostäder Med Kista Square Garden och 900 bostäder mitt i centrala Kista så tar Klövern sig an en ofantligt stor omvandling när Ericssons gamla kontor, intill gallerian, ska gå från kontor till bostäder och levande blandstad. Rickard Langerfors, vd för Klövern berättar om det något ovanliga projektet när Fastighetssveriges reporter mötte upp honom på plats i ett soligt Kista.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige