Image
Fastigheten i Landskrona omfattar 40 000 kvadratmeter.
Fastigheten i Landskrona omfattar 40 000 kvadratmeter. Bild: Catella

Nytt fastighetsbolag köper i Landskrona

Transaktioner Drygt 200 kunder till Catella Bank och dess samarbetspartner har tecknat aktier i det nybildade fastighetsbolaget Logistea AB, som har köpt en logistikfastighet om 40 000 kvadratmeter från det danska logistik- och transportföretaget DSV. Avsikten är att Logistea ska noteras på Nasdaq First North.
Publicerad den 7 April 2017

I samband med transaktionen tecknade DSV ett långt hyresavtal med Logistea. Johan Ericsson har utsetts till vd.

Catellas Corporate Finance agerade finansiell rådgivare i transaktionen och Catella Bank bistod Logistea vid en kapitalanskaffning som tillförde bolaget cirka 230 nya aktieägare.

– Efterfrågan på investeringar i fastighetsprojekt av hög kvalitet är stor bland våra kunder och intresset var även stort för emissionen i Logistea. Projektet är ytterligare ett exempel på vår ambition att erbjuda kunder inom Wealth Management högkvalitativa investeringsmöjligheter inom fastighetssektorn baserat på vårt fastighetskunnande inom vår rådgivningsverksamhet, säger Robert Fonovich, chef för Catellas Corporate Finance i Sverige och Tord Topsholm, vd för Catella Bank i en gemensam kommentar.

Fastigheten är bebyggd med en modern terminalbyggnad med tillhörande kontor och har en uthyrningsbar yta om drygt 40 000 kvadratmeter. Fastigheten är belägen i Landskrona och utgör en del av DSV:s nordiska logistikcenter och byggnaderna på den förvärvade fastigheten uppfördes 2012.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige