Image

Nya planer på konvertering till hotell

BYGG Flera kontorsfastigheter i centrala Stockholm konverteras just nu till hotell. Nu finns planer på ytterligare ett sådant här projekt – det kan bli ett hotell med utsikt över både slottet och riksdagshuset.
Publicerad den 8 Februari 2010

Det handlar om fastigheten Jakob Mindre 11, Carnegies gamla lokaler vid Gustaf Adolfs Torg.

I bottenplanet finns en lyxkrog och ett bankkontor, men resten av de 6 800 kvadratmeterna står tomma. Fram till årsskiftet fanns Carnegie i lokalerna.

Midroc – som ägs av oljemiljardären Mohammed al-Amoudi – äger fastigheten, som nu ska renoveras. I dagsläget kan det bli kontor, men det är också aktuellt med hotell.

- Absolut. När det blev känt att Carnegie skulle flytta ut kontaktades vi av flera hotelloperatörer. Vi för fortlöpande diskussioner men jag kan inte avslöja några detaljer. Vi är inte främmande för detta. Vi bygger ju ett hotell intill vårt World Trade Center i Malmö, säger Peter Syrén, vd för Midroc Properties.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Startbesked för över 500 bostäder i Biskopsgården

Bostäder Framtiden Byggutveckling väntas få positivt planbesked för över 500 nya bostäder samt ytterligare olika verksamheter i Biskopsgården.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige