Image

Ny vd på NAI Svefa

KARRIÄR FastighetsSverige kan i dag berätta att det blir Lennart Weiss som efterträder Peter Ljung som vd och koncernchef i NAI Svefa. Han jobbar i dag på Veidekke Bostad och tillträder sin nya tjänst den 23 juni.
Publicerad den 8 Maj 2008

Lennart Weiss är i dag chef för kommunikation och affärsstöd inom Veidekke Bostad. Han har tidigare varit marknads- och försäljningschef inom samma bolag.

Under större delen av 90-talet verkade Lennart inom HSB Sverige. Dessförinnan hade han en politisk karriär med uppdrag inom regeringskansliet och Stockholms läns landsting. Lennart är 49 år, född och uppväxt i Gävle och bosatt i Stockholm. Tillträde sker den 23 juni 2008, då Peter Ljung lämnar NAI Svefa efter elva år som vd.

- Jag är mycket glad över att vi lyckats rekrytera Lennart Weiss som ny vd för NAI Svefa. Lennarts goda ledaregenskaper och hans kompetens som kommunikatör gör att hans förutsättningar att leda den fortsatta utvecklingen av NAI Svefa är de bästa, säger styrelseordförande Per Granath.

NAI Svefa har haft en mycket stark tillväxt under de senaste fem åren och målsättning är att fortsätta växa. Man ser en betydande potential i verksamheten och siktet är nu inställt på en omsättning om 200 miljoner kronor år 2010.

- Det är min övertygelse att Lennart med sin marknadsorientering och tydligt humanistiska profil, kommer att bidra aktivt till att flytta fram våra positioner i marknaden ytterligare och stärka NAI Svefas redan goda image som en attraktiv arbetsgivare i branschen, säger Per Granath.

- NAI Svefa är ett starkt och lönsamt företag som metodiskt byggt sin framgång genom kompetenta medarbetare, en stark lokal förankring, sunda värderingar och ett brett tjänsteutbud. Jag känner mig både inspirerad och stolt över att ha fått styrelsens förtroende att leda arbetet med företagets fortsatta utveckling, säger Lennart Weiss.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige