Image
Niam och Nordsten Development köper byggrätt i Örebro.
Niam och Nordsten Development köper byggrätt i Örebro. Bild: Niam

Niam och Nordsten Development köper i Örebro

Transaktioner Niam förvärvar tillsammans med Nordsten Development byggrätt för logistik i Örebro.
Publicerad den 2 September 2024

Niam har tillsammans med Nordsten Development förvärvat 60 000 kvadratmeter mark för logistikutveckling i Palmbohult i Örebro. Fastigheten har ett strategiskt läge med bra access till både Stockholm, Oslo och Göteborg. På fastigheten planeras uppförande av en toppmodern logistikfastighet om cirka 24 000 kvadratmeter. Byggnation beräknas påbörjas under hösten 2024 och byggnaden kommer att miljöcertifieras enligt BREEAM, med mål att nå Outstanding.
– Det här är vår femte transaktion inom logistik under det senaste året, och portföljen uppgår nu till cirka 310 000 kvadratmeter. Som en del av vår långsiktiga strategi fortsätter vi att söka logistikobjekt i hela Norden, säger Henrik Gerdin, fondchef på Niam.
– Anläggningen blir Nordsten Developments första projekt i Örebro och vi ser fram emot samarbetet med Niam i den fortsatta utvecklingsprocessen, säger Christoffer Bööj, styrelseordförande för Nordsten Development.

Palmbohult är ett cirka 50 hektar stort verksamhetsområde, med närhet till Örebros flygplats. Området ligger väster om motorvägen E18/E20, söder om centrala Örebro.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är fastighetsägarna som ska vattna vår mark"

Bygg/Arkitektur Staden finns för att vara en plats där vi kan mötas och utbyta varor och tjänster. I det sammanhanget lyfts ofta det småskaliga entreprenörsskapet fram – av politiker, stadsutvecklare och fastighetsägare – som något positivt, något man värnar om. Men hur ser verkligheten ut för den lilla entreprenören? Fastighetssverige har träffat och pratat med Karl Grafström, Business Area Manager på Poppels Hantverksbryggeri som nyligen flyttade in i nya lokaler i Vasakronans Platinan vid Lilla Bommen i Göteborg.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige