Image
Park Central.
Park Central. Bild: Krook & Tjäder

NCC tecknar entreprenadavtal för Park Central i Göteborg

Bygg/Arkitektur NCC och Jernhusen har tecknat entreprenadavtal för byggnationen av projekt Park Central. Byggnaden är en kontors- och stationsbyggnad om cirka 40 000 kvadratmeter som byggs i direkt anslutning till Göteborgs centralstation och Västlänkens station Centralen.
Publicerad den 4 Januari 2023

Park Central är första fasen av Jernhusens stora stadsutvecklingsprojekt intill centralstationen i Göteborg där det planeras för nya knutpunkter för kollektivtrafiken, Västlänkens station Centralen och nya stadskvarter. Park Central omfattar cirka 40 000 kvadratmeter.

NCC (Property Development) och Jernhusen ingick i december 2021 avtal om att gemensamt utveckla Park Central i joint venture genom ett gemensamt ägt bolag. NCC kommer under 2023 att tillträda sin andel av aktierna i joint venture-bolaget. Entreprenadavtal för Park Central har nu tecknats där byggnationen påbörjas vid årsskiftet 2023/2024 och förväntas vara färdigställt i början av 2027.

Affären är en totalentreprenad och orderregistrerades i affärsområde NCC Building Sweden i det fjärde kvartalet 2022.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Prologis spår fyra starka trender för logistikfastigheter 2024

Sverige Researchchefen på Prologis, Eva van der Pluijm-Kok, säger att det finns ett antal faktorer som påverkar marknaden för logistikfastigheter inom en snar framtid. En trend vi kommer se är en minskning av nyproduktionen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige