Image
HSB brf Fotografen beläget i Nya Hovås ska stå klart 2025.
HSB brf Fotografen beläget i Nya Hovås ska stå klart 2025. Bild: Arkitema

NCC plockar in västligt uppdrag av HSB

Bostäder NCC ska i samverkan med HSB i Göteborg bygga 34 bostadsrätter i det naturnära området Nya Hovås, strax utanför Göteborg. Ordervärdet uppgår till cirka 85 miljoner kronor.
Publicerad den 12 Oktober 2023
HSB brf Boulevarden blev det första bostadskvarteret som byggdes i Nya Hovås. Bild: HSB
HSB brf Boulevarden blev det första bostadskvarteret som byggdes i Nya Hovås.

NCC:s uppdrag är att bygga 34 lägenheter som bildar HSB brf Fotografen beläget i Nya Hovås. Lägenheterna är i varierande storlekar från 1–4 rum och kök. I uppdraget ingår även utemiljöer, garage med parkeringsplatser där samtliga platser har elbilsladdning och gemensamhetslokal med övernattningsmöjlighet. Huset formas som ett plustecken för att maximera ljuset in i bostäderna med stora balkonger i flera väderstreck.

– Vi startade med HSB brf Boulevarden och byggde sedan HSB brf Esplanaden. Nu lägger vi de sista pusselbitarna i området med HSB brf Fotografen. Med sitt läge strax utanför stan och närheten till naturen får de som väljer att bo i denna småskaliga blandstad i världsklass det bästa av två världar, säger Kristian Isberg, affärsområdeschef bygg, fastighet och förvaltning på HSB Göteborg.

Huset uppförs enligt certifieringen Miljöbyggnad Silver som bland annat innebär höga krav på låg energiförbrukning, ventilation och materialval. För att minska klimatpåverkan kommer husets stomme att bestå av klimatförbättrad betong. Detta innebär att koldioxidutsläppet från betongen reduceras med minst tio procent. Fastigheten förses även med solhybridsystem som består av en kombination av solel och solvärme. Den nya tekniken ökar verkningsgraden med cirka 20 procent.

– Vi är glada att få fortsätta det goda samarbetet med HSB då vi nu har fått i uppdrag att uppföra Brf Fotografen. Vi har tidigare bland annat byggt Brf Sannaparken och Brf Spanjoletten för HSB Göteborg, och vi ser fram emot att fortsätta det goda samarbetet och skapa fler trivsamma hem, vilket ligger i linje med NCC:s strategi, säger Petra Ahlström, affärschef NCC Building Sweden.

Projektet beräknas stå klart under 2025. Ordervärdet uppgår till totalt cirka 85 miljoner kronor och orderregistreras i fjärde kvartalet 2023 i affärsområde NCC Building Sweden.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige