Image
Kv Återbruket.
Kv Återbruket. Bild: Lendager Group

NCC och Framtiden samverkar kring 70 nya bostäder i Göteborg

Bygg/Arkitektur NCC inleder samarbete med Framtiden Byggutveckling om nybyggnation av cirka 70 hyreslägenheter vid Litteraturgatan i Göteborg. Vid projektet, som heter Kvarteret Återbruket är målet att minst hälften av det inbyggda materialet ska vara av återbrukat. I ett första steg ska NCC och Framtiden Byggutveckling tillsammans planera och budgetera projektet.
Publicerad den 23 Oktober 2023

– Vi är väldigt glada att i dessa tider kunna bygga fler bostäder till göteborgarna. Att dessutom bidra till minskad klimatpåverkan i det här storskaliga återbruksprojektet känns extra spännande. Vi ser fram emot samarbetet med NCC för att förverkliga det, säger Dan Sandén, vd på Framtiden Byggutveckling.

Projektet omfattar cirka 70 hyreslägenheter som bildar Kvarteret Återbruket, beläget i Selma stad i Backa. Projektet har ett tydligt fokus på storskaligt återbruk. För att minska klimatpåverkan är målet att minst hälften av det inbyggda materialet ska vara av återbruk.

Uppdraget genomförs i samverkan, där NCC i ett första skede tillsammans med Framtiden Byggutveckling ska planera, budgetera och projektera program- och systemhandlingar för att ta fram ett riktpris för uppdraget. Detta arbete påbörjas omgående.
– Vi är väldigt glada att tillsammans med Framtiden Byggutveckling få vara med och driva utvecklingen av den klimatomställning som byggbranschen står inför. Det är ett spännande och viktigt bostadsprojekt, vilket ligger i linje med NCC:s strategi, säger Petra Ahlström, affärschef på NCC Building Sverige.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige