Image
Trubaduren i Uddevalla.
Trubaduren i Uddevalla. Bild: Uddevallahem

NCC fortsätter renovera bostadsområde i Uddevalla

Bostäder NCC får fortsatt förtroende av Uddevallahem att genomföra en omfattande renovering av bostadsområdet Trubaduren i Hovhult i norra Uddevalla. Affären är en totalentreprenad och har ett ordervärde om cirka 110 miljoner kronor.
Publicerad den 8 Maj 2024

Uppdraget omfattar renovering av 174 lägenheter i fastigheten Trubaduren 3, med en option på renovering av ytterligare 72 lägenheter i Trubaduren 4. NCC renoverar parallellt 203 lägenheter i fastigheterna Trubaduren 1 och 2. Området Trubaduren i Uddevalla byggdes som en del av miljonprogrammet i slutet av 1960-talet. Idag, drygt 50 år efter uppförandet, är husen i behov av att renoveras och moderniseras.

– Tack vare ett gott samarbete och bra framdrift tillsammans med NCC så väljer Uddevallahem att fortsätta med ytterligare 174 lägenheter i vårt ROT projekt i kvarteret Trubaduren, säger Ronny Bohm, Fastighetschef på Uddevallahem.

Renoveringen av bostadsområdet omfattar bland annat installation av ny ventilation, renovering av badrum, byte av vatten- och avloppsstammar i samtliga lägenheter, samt nya fönster, fönsterdörrar och säkerhetsdörrar till lägenheterna. Vidare görs även renovering av tak samt tilläggsisolering av fasader. De boende kommer att flytta ut under renoveringen för att återvända till renoverade och energieffektiviserade lägenheter.

– Nyckeln till ett framgångsrikt renoveringsprojekt är samverkan. Vi har genomfört flera projekt tillsammans med Uddevallahem, både inom renovering och nybyggnad och är stolta över att vi har fått fortsatt förtroende att renovera bostadsområdet Trubaduren, säger Joakim Antonsson, affärschef NCC Building Sverige.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige