Image
Axel Ebbes konsthall, visionsbild.
Axel Ebbes konsthall, visionsbild. Bild: Liljewalls Arkitekter

NCC bygger ut Axel Ebbes konsthall i Trelleborg

Bygg/Arkitektur På uppdrag av Trelleborgs kommun ska NCC renovera och bygga till Axel Ebbes konsthall i Trelleborg. Uppdraget är en totalentreprenad och ordervärdet uppgår till cirka 50 miljoner kronor.
Publicerad den 28 November 2023

Axel Ebbes konsthall uppfördes 1935 och är en stilren funkisbyggnad i material så som tegel, natursten och betong. Denna befintliga byggnadskropp är att betrakta som särskild värdefull bebyggelse och ska således renoveras med varsamhet.

NCC:s uppdrag består av renovering av befintlig konsthall samt tillbyggnad av en ny del i två plan plus källare som ansluter till befintlig konsthall. Tillbyggnaden utförs i platsgjuten betong med fasad i infärgad betong och kommer att innehålla ny entré, foajé, ateljé, utställningslokaler, personalutrymmen och teknikutrymmen. De två byggnaderna sammanbyggs genom en glasgång mellan de två huskropparna. Förutom att nödvändigt underhåll görs ger renoveringen också möjlighet att möta lagkrav om tillgänglighet.

NCC ska också utföra markarbeten på både tomtmark och anslutande gatumark samt anläggning i direkt anslutande parkmark. Arbetet påbörjas i december och den nya konsthallen beräknas står klar våren 2025.

– NCC har erfarenhet av liknande varsamma renoverings- och tillbyggnadsuppdrag, som till exempel Skissernas museum i Lund. Nu ser vi fram emot att även utveckla och tillgängliggöra Axel Ebbes konsthall, säger Magnus Jarebrant, affärschef NCC Building Sverige.

Ordervärdet för affären uppgår till cirka 50 miljoner kronor och orderregistreras i fjärde kvartalet 2023 i affärsområde NCC Building Sverige.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Rabatterna sjunker i sektorn – men dominerar fortsatt

Lista De noterade fastighetsbolagen på de två största listorna har nu alla lämnat sina bokslut för 2023 och man kan fortsatt konstatera att utefter substansvärdena som rapporterats så är det så att nästan alla bolagen handlas till rabatt på börsen, även om de minskat efter fastighetsrallyt på börsen under Q4. Här presenterar Fastighetssverige en färsk lista uppdaterad efter rapportfloden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige