Image

NCC bygger bostadskvarter i Tyresö

Bygg/Arkitektur NCC ska i samverkan med Tyresö Bostäder AB bygga 206 hyreslägenheter i närheten av Tyresö Centrum. Projektet omfattar även ett parkeringshus med 1 000 kvadratmeter kontorsyta. Ordervärdet uppgår till 420 miljoner kronor och registreras i det fjärde kvartalet.
Publicerad den 2 December 2016

Det nya bostadskvarteret ska uppföras i kvarteret Hasselbacken där den befintliga bebyggelsen är riven för att ge plats åt nya bostäder. De 206 lägenheterna fördelas på sex hus om fem till sex våningar. I området kommer NCC också att bygga ett parkeringshus samt kontorslokaler.

– Vi är tacksamma över förtroendet att tillsammans med Tyresö Bostäder få bidra till bostadsutvecklingen i Tyresö Kommun, säger Henrik Landelius chef för NCC Building i Sverige.

Bygget startar omgående för att färdigställas i sin helhet under hösten 2019. De första hyresgästerna beräknas kunna flytta in under sommaren 2018.

– Vi har utvecklat det här området i samverkan vilket innebär att vi gemensamt kunnat styra kostnader och kvalitet mot uppställda objektspecifika mål i ett öppet arbetsklimat. Vi är mycket glada att nu få påbörja byggnationen säger Maria Öberg, vd för Tyresö Bostäder.

Affären registreras i det fjärde kvartalet 2016 i affärsområdet NCC Building.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige