Image

NCC bygger 644 lägenheter i Uppsala

Bostäder NCC har fått i uppdrag att bygga ytterligare 644 lägenheter i centrala Uppsala åt Magnolia Bostad. Byggnationen är den andra etappen av kvarteret Senapsfabriken och ordervärdet uppgår till cirka 650 miljoner kronor.
Publicerad den 14 Juni 2017
Andra etappen av Senapsfabriken byggstartas i augusti 2018. Bild: NCC
Andra etappen av Senapsfabriken byggstartas i augusti 2018.

– Vi fortsätter nu att bygga vidare på projektet Senapsfabriken där vi redan är igång med etapp ett och även alla mark- och exploateringsarbeten i området. Med vårt långsiktiga samarbete med Magnolia Bostad drar vi fördel av erfarenheterna från tidigare etapp när vi bygger fler lägenheter i en kommun med ett stort bostadsbehov, säger Henrik Landelius, Sverigechef, NCC Building.

Senapsfabriken ligger i stadsdelen Kungsängen som tidigare har präglats av industribebyggelse. Området byter nu skepnad och ger plats för nya bostäder i ett centralt läge. Senapsfabriken består som helhet av tre kvarter med både bostadsrätter och hyresrätter, handelslokaler och servicefunktioner.

Uppdraget för etapp två är en totalentreprenad där projekteringen har skett i samverkan mellan NCC och Magnolia Bostad. Det består av 644 lägenheter, fördelade i två hus. Lägenheterna kommer att ha ett till fyra rum och vara mellan 27 och 82 kvadratmeter stora. I huset kommer även åtta lokaler att byggas för handel och service. Ambitionen är även att husen ska miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

– Vi är glada över att vi fortsätter vårt framgångsrika samarbete med NCC, som idag omfattar cirka 1500 bostäder. Genom den nya affären skapar vi goda förutsättningar för att ytterligare utveckla och stärka vårt partnerskap framöver, säger Rickard Langerfors, vice vd för Magnolia Bostad.

Byggnationen startar i augusti 2018 och beräknad inflyttning är i början av år 2021.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kreditanalytikern: "Rekonstruktionshotet är inte överspelat för SBB"

Ekonomi/Finansiering På nytt står SBB:s ekonomi i fokus när likviditeten framåt ifrågasätts, denna gång av kredithuset Fitch. Fastighetssverige vände sig till Louis Landeman, chef för kreditanalys på Danske Bank, för hans åsikter om hur bolaget hanterat krisen så här långt och vilka utmaningar de har framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige