Image
Invernesshöjden.
Invernesshöjden. Bild: Aros Bostad

NCC bygger 155 lägenheter åt Aros

Bygg/Arkitektur NCC ska i samverkan med Aros Bostad bygga cirka 155 lägenheter i andra etappen av det nya bostadskvarteret Invernesshöjden i östra Mörbylund, Danderyd.
Publicerad den 9 Juli 2021

–I och med entreprenadavtalet kan vi se fram emot ännu en projektstart i år. Aros Bostad har arbetat tillsammans med NCC i flera tidigare bostadsprojekt och vi har stor respekt för NCC:s kunnande inom entreprenad- och hållbarhetsfrågor, säger Magnus Andersson, vd för Aros Bostad.

NCC och Aros Bostad ingick ett samverkansavtal i december 2017 om att utveckla Invernesshöjden i södra Danderyd, ett nytt bostadskvarter med över 400 lägenheter och en förskola.

Den första etappen innefattade 86 bostadsrättslägenheter fördelade i två bostadshus. Inflyttningen har nu påbörjats i dessa. Nu inleds etapp två och NCC:s uppdrag omfattar nybyggnation av cirka 155 bostadsrättslägenheter. Bostadshuset uppförs som lamellhus med underliggande två våningar garage och bostadskomplement. Lägenheterna är i storleken 1-6 rum och kök inklusive balkong eller uteplats.
– Sedan 2017 har vi ett mycket bra samarbete med Aros Bostad. Nu tar vi med oss alla goda erfarenheter till projektets andra etapp där vi kommer att bygga cirka 155 lägenheter i bostadskvarteret Invernesshöjden. I augusti påbörjas markarbetet och själva bostadsproduktionen i mitten av februari 2022, säger Annika Grönberg, avdelningschef på NCC Building Sweden.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Aros Bostad på Branschguiden

Aros Bostad är ett partnerägt fastighetsutvecklingsbolag med fokus på utveckling av moderna, funktionella och hållbara bostäder i attraktiva geografiska lägen, med materialval och gestaltning som står sig över tid. Bolaget förvärvar, utvecklar och/eller konverterar kommersiella fastigheter och mark till byggrätter eller färdiga bostäder. Genom att agera långsiktigt, med ansvar för hela värdekedjan, skapas en trygg bostadsaffär för kunderna och en stabil avkastning åt investerarna.

Huvudinvesterare är företrädesvis institutionellt kapital från Första AP-fonden, finlä...

Läs mer om Aros Bostad på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Kreditanalytikern: "Rekonstruktionshotet är inte överspelat för SBB"

Ekonomi/Finansiering På nytt står SBB:s ekonomi i fokus när likviditeten framåt ifrågasätts, denna gång av kredithuset Fitch. Fastighetssverige vände sig till Louis Landeman, chef för kreditanalys på Danske Bank, för hans åsikter om hur bolaget hanterat krisen så här långt och vilka utmaningar de har framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige