Image

NAI Svefa värvar storbolags-vd

Karriär Akademiska Hus vd Mikael Lundström går vidare och blir senior advisor på NAI Svefa. Inledningsvis kommer Mikael Lundström att arbeta med att utveckla NAI Svefas erbjudanden inom fastighetsutveckling och transaktioner i södra Sverige.
Publicerad den 10 Februari 2011
Mikael Lundström. Bild: Akademiska Hus. Bild: Akademiska Hus.
Mikael Lundström. Bild: Akademiska Hus.

- På Akademiska Hus har vi haft NAI Svefa som leverantör, och jag har hela tiden varit imponerad av kompetensen jag har sett inom företaget. Nu är NAI Svefa i en mycket intressant expansionsfas och jag ser fram emot att vara en del av den, säger Mikael Lundström till Fastighetssverige.

Lundström kommer bland annat att arbeta med att vidareutveckla affärsområdet fastighetsutveckling som NAI Svefa lanserade för ett år sedan och som varit framgångsrikt i Stockholmsregionen. Lundström ska utveckla verksamheten i Syd- och Västsverige.

- Jag kommer till en början att arbeta med fastighetsutveckling och transaktioner, men efter hand också med att utveckla andra delarna av bolaget med syfte att stärka Svefas rådgivningsprofil , och göra NAI Svefas breda kompetens mer allmänt känd.

Lundström meddelade i höstas att han slutar som vd för Akademiska Hus, av familjeskäl.

- Jag har bott i Lund och haft övernattningslägenhet i Göteborg, där Akademiska Hus huvudkontor ligger. Jag har två döttrar hemma i Lund och vill lägga mer tid på familjen. Nu kommer jag att utgå från Malmö.

Du har fått en del andra erbjudanden sedan beskedet i höstas?
- Ja, framför allt konsultbolagen har hört av sig, och även ägarbolag. Den avvaktan som rådde i branschen vände under 2010 och det märks tydligt. Nu växer bolagen igen. Jag har haft kontakt med NAI Svefa sedan årsskiftet ungefär och jag lockas som sagt väldigt mycket av den expansions - och utvecklingsfas som bolaget befinner sig i.
Lundström har arbetat för Akademiska Hus sedan 2005, innan han blev vd 2009 var han regiondirektör för Akademiska Hus Syd. Han har också varit vice vd på Jones Lang Lasalle.

Mikael Lundström slutar på Akademiska Hus den 15 mars och börjar på NAI Svefa den 1 april.

Vad ska du göra däremellan?
- Det blir väl till att måla lite grann på sommarhuset.


Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sannolikt med sprickande bostadsbubbla: "Politiken måste desarmera krisen"

Bostäder Hur måste eller bör bostadspolitiken förändras och vad är solidarisk bostadspolitik? Det har en grupp på sex forskare har kartlagt i boken "Kris i bostadsfrågan". Fastighetssverige ringde upp en av forskarna för att höra vad de kommit fram till.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige