Image

MKB hyr ut till Klättercentret i Malmö

Uthyrning Klättercentret kommer att hyra lokaler i kvarteret Kampen i Sofielund i Malmö, i en industrifastighet om 55 000 kvadratmeter som MKB köpte för ett år sedan.
Publicerad den 23 December 2015

– Med uthyrningen till Klättercentret stärker vi området som redan har aktivitetsfokus. Klättercentret Skåne blir den största klätterhallen i södra Sverige med cirka 1 000 kvadratmeter klätteryta. Klättercentret blir grannar med bland annat Idrottsklubben Enighet, gymnastikklubben Motus Salto, en av Malmös större biljardhallar Royal Biljard och Studiefrämjandet som bland annat har musikscen och replokaler för Malmös kommande musiker, säger Mattias Svensson, affärsområdeschef för MKB Lokal.

Hyreskontraktet gäller över sju år med ett hyresvärde på 10,5 miljoner kronor. Klättercentret flyttar in efter sommaren 2016.

– MKB:s lokaler och tankar kring närområdet passar vår verksamhet perfekt. Vi har valt att satsa på bouldering som ett först steg i vår etablering i Malmö. Bouldering är klättring på lite lägre väggar, utan rep och med tjockmattor under. Lokalens centrala läge gör att vi hoppas locka kunder även till vårt café och vår shop. Det blir en mötesplats för de med ett intresse för klättring, funktionell träning och upplevelser i vertikal miljö, säger Petter Ulmert, vd för Klättercentret Skåne.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nämnder får göra negativt resultat kopplat till säkerhetsåtgärder under Eurovision

Ekonomi/Finansiering För att möjliggöra en fungerande hantering av säkerhetskostnader i samband med Eurovision föreslår stadskontoret i Malmö att de nämnder som får ökade kostnader utöver de budgeterade, för säkerhetsåtgärder vid aktiviteter under Eurovision, tillåts göra ett negativt resultat motsvarande de kostnaderna. Förslaget har stött på politiskt motstånd.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige