Image

Miljardaffär fryser inne

EVENT Den tidigare utannonserade miljardaffären där Din Bostad skulle köpa fastigheter till ett värde om 2,6 miljarder kronor blir inte av. Anledningen är det rådande börsklimatet. Den pågående nyemissionen skrinläggs också.
Publicerad den 22 November 2007

Anledningen till att man blåser av såväl nyemission som det tidigare planerade fastighetsförvärvet är det rådande börsklimatet. Styrelsen för Din Bostad menar att bolagets nuvarande värdering inte reflekterar bolagets faktiska värde, vilket redovisades i den senaste kvartalsrapporten.
Kostnaden kommer att belasta resultatet i fjärde kvartalet.
Det är bara ett par veckor sedan som Din Bostad gick ut med ett pressmeddelande med innebörden att man etablerar sig som en av de största privata aktörerna för bostadsfastigheter i Sverige. Man skulle köpa 95 bostadsfastigheter på strategiska platser med ett fastighetsvärde om 2,6 miljarder kronor. Efter förvärven skulle Din Bostad fastighetsportfölj omfatta 13 100 lägenheter fördelat på 408 fastigheter och med ett fastighetsvärde om 7,9 miljarder kronor. Nu blir alltså så inte fallet.


Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige