Image
Fleming 7 i Stockholm.
Fleming 7 i Stockholm. Bild: Mengus

Mengus miljardsäljer till Barings

Transaktioner Mengus andra fond (Mengus 2011) säljer sitt sista portföljinnehav, den 10 000 kvadratmeter stora kontorsfastigheten Fleming 7, till Barings Real Estate för 1,1 miljarder kronor.
Publicerad den 23 Maj 2018

Fastigheten, belägen på Fleminggatan nära Stockholms Centralstation, var uthyrd på korta kontrakt tecknade under finanskrisåren när den förvärvades av Mengus i september 2013. Sedan dess har Mengus omförhandlat och tecknat nya hyresavtal, samt uppgraderat och utvecklat byggnaden som också har byggts på med två nya kontorsplan om totalt cirka 1 500 kvadratmeter. Fleming 7 är i dag fullt uthyrd på långa kontrakt till bland andra DF Kompetens, Hypergene, FAR och Quesada.

– Investeringen i Fleming 7 har varit väldigt lyckad. Vi har genomfört omfattande fastighets- utvecklingsprojekt, inklusive en påbyggnad av två nya kontorsvåningar och tillskapande av nya restaurang-, receptions- och konferensfaciliteter, säger Per Niklasson, Managing Partner på Mengus.

– Förvärvet av Fleming 7, vilket blir Europeiska Core fondens andra förvärv i Sverige, stärker Barings närvaro i Sverige och ger fonden en efterfrågad allokering mot kontor i Stockholm, säger Gunther Deutsch, Head of Real Estate Transactions Europe på Barings.

– Fleming 7 är en effektiv och modern kontorsfastighet med mycket bra läge. Vi är övertygade om att läget kommer att stärkas ytterligare på grund av den starka tillväxten i Stockholm och efterfrågan på moderna kontorslokaler kommer att öka i denna del av Stockholm CBD, säger Martin Kjellström, Real Estate Investment Director Sweden på Barings.

Transaktionen genomfördes som en bolagsförsäljning. Barings tillträder fastigheten i slutet på maj.

Barings har haft Catella Corporate Finance och Real Advokatbyrå som rådgivare i affären.

Cushman & Wakefield och Roschier agerade finansiell respektive juridisk rådgivare till Mengus.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Leklandskedjan i ekonomisk kris – här är fastighetsägarna som kan drabbas

Uthyrning Leos lekland har hamnat i ekonomiska svårigheter och har tvingats ansöka om rekonstruktion. Fastighetssverige har tittat närmare på vilka fastighetsägare som exponering mot kedjan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige